Kraj zadarskog šerifa

PAD MEDIJSKOG CARSTVA: Trajno oduzeta koncesija zadarskoj televiziji Vox Rene Sinovčića

Vijeće za elektroničke medije na svojoj je zadnjoj sjednici trajno oduzelo koncesiju VOX televiziji u vlasništvu Rena Sinovčića, prenosi Zadarski.hr

Trgovačkom društvu Vox d.o.o. koncesija za obavljanje pružanja medijske usluge televizije oduzeta je zbog neurednog plaćanja koncesije, te zbog toga što se ta televizija ni nakon opomene Vijeća nije pridržavala ni najmanje 90 posto programske osnove. Koncesija je VOX-u oduzeta na području regije D7, dakle Zadarske, Šibensko-kninske i dijela Ličko-senjske županije. Isto se odnosi i na oduzimanje koncesije VOX-u za područje regije D6, odnosno dijelu Ličko-senjske i Karlovačke županije.

NEZAKONITO ZARADIO 120 MILIJUNA: USKOK podigao optužnicu protiv Rene Sinovčića

Natječaj za novu TV koncesiju

Vijeće za elektronske medije raspisalo je novi natječaj za televizijsku koncesiju na ovim područjima za koju se može prijaviti do polovice listopada.

Nekadašnje Sinovčićevo medijsko carstvo raspalo se njegovim uhićenjem i optuženjem u aferi “Ribar”. Od brojnih medija, danas više ne postoji ni Vox tjednik ni Zadarski regional, a odlukom Vijeća ugasila se i njegova televizija.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr