UBIO ČETVERO LJUDI

OVO JE UBOJICA IZ KALIFORNIJE: U smrtnosnom pohodu na osnovnu školu ispalio stotinu metaka, očajnički pokušavao doći do učionica

Ubojicu koji je u masakru u osnovnoj školi kalifornijskog grada Tehama jučer ubio najmanje četvero ljudi, a ranio njih deset, među njima i dvoje djece, policija je identificirala kao Kevina Jansona Neala (43).

Neal, koji se ponekad predstavljao i kao Smith, otvorio je vatru oko 8 ujutro po lokalnom vremenu u svom domu, a zatim je, u vrijeme kad su roditelji dovodili djecu u školu, stigao pred školsku zgradu te i tamo zapucao, navodi The Daily Mail. U svom pomahnitalom pohodu, Neal je na putu do škole iz jurećeg automobila nastrijelio i majku i dijete koje je sreo. Žena koju je nastrijelio trenutačno se bori za život u bolnici.

Kad je konačno stigao do škole, Neal se automobilom zabio u ogradu, a potom krenuo nasumce pucati. Ispalio je između 90  i 100 metaka, a cijelo vrijeme je pokušavao doći do učionica.

Kako je nasumce pucao po prozorima i zidovima, dva zalutala metka su pogodila i 6-godišnjeg Alejandra Hernandeza, koji je helikopterom prebačen u bolnicu, i navodno se nalazi izvan životne opasnosti.

PUCNJAVA U AMERIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI: Poginulo najmanje pet osoba

Mnogi se slažu da bi pomahnitali ubojica ubio i više ljudi da se u školi nisu zaključali na vrijeme. Nakon napada na školu, on je ukrao jedno od vozila u blizini te se odvezao, no ubrzo su ga presreli policajci. Nakon kratke izmjene vatre, napadač je ubijen.

Prema izjavama svjedoka, Neal je otprije poznat kao labilna i nasilna osoba. U svađi sa susjedama već je jednom zapucao iz pištolja, a na jednu od njih je “potegnuo” i nož.

Incident se dogodio u siječnju, a Neal je nedavno izašao iz zatvora uz jamčevinu od 160. 000 dolara zbog tog dogđaja. Suđenje mu je trebalo početi u siječnju iduće godine.

Krvavi Nealov pohod trajao je čak 45 minuta prije nego što ga je policija likvidarala. Policija je na mjestu događaja pronašla poluautomasku pušku i dva pištolja, oružje za koje se vjeruje da je napadač upotrijebio u napadu.

Utorak rano ujutro Neal je odmah na kolnom prilazu ispred svoje kuće ubio jednog od prolaznika, a jednom od susjeda tad je ukrao automobil i krenuo u smrtonosni pohod.

 

 

 

 

Povratak na Net.hr