Otišli su prerano, ali uzdignute glave!

Rano su se počeli baviti sportom, postigli su vrhunske svjetske rezultate, a onda su ih bolesti i ozljede u naponu snage, u dvadesetim godinama, prerano prisilile da prijevremeno napuste teniski teren, ali – uzdignute glave!

Tužni Splićanin

Ovog tjedna četvrti splitski teniski mušketir, 26-godišnji Mario Ančić (r. 30. 3. 1984.) sa suzama u očima objavio je da se oprašta od aktivnog, profesionalnog igranja tenisa. Zar već?!

“Znam da odlazim s nepunih 27 godina, što je najplodonosnije razdoblje kod većine sportaša. Ali, moja je karijera po mnogo čemu bila specifična”, izjavio je Mario, koji ipak ne zna koliko su (ne)sretni brojevi u njegovim podacima utjecali na karijeru.

Broj 30, u njegovom datumu rođenja, sretan je broj koji ukazuje na velike mogućnosti na području stjecanja znanja, pa ako njegov vlasnik krene putem duhovnog razvoja, imat će intelektualnu nadmoć u odnosu na druge. (Diplomirao je 2008. na Pravnom fakultetu u Splitu!) Ovaj broj donosi marljivost i upornost u postizanju uspjeha.

“S 15 godina sam već osvojio prvi turnir, sa 16 sam bio na Olimpijskim igrama (s Goranom Ivaniševićem), s 20 godina sam već imao olimpijsku medalju (brončanu s Ivanom Ljubičićem na OI u Ateni), da bi s 21 osvojio Davis Cup (2005. u Bratislavi). A s 22 godine bio sam član Top 10 i u tim trenucima sam zajedno s Nadalom bio najmlađi član tog ekskluzivnog društva.”

Simbol 3 u broju 30 je ambiciozan i duhovno nadmoćan nad ostalim brojevima. Ponosan je i ne voli biti podređen. Iako želi vladati, spreman je na kompromis. To je najveći dobrotvor među svim brojevima, koji je voljan pomagati drugima, a voli red i disciplinu u svemu. Spremno se daje svima, ali i od drugih traži isto. Odan je obitelji i prijateljima, te ga krasi razumijevanje i intuicija. Simbol je uspjeha i bogatstva. (U šest godina dugoj ATP karijeri zaradio je čak četiri milijuna dolara!)

U imenu Mario nalazi se broj 15 (4+1+2+1+7), sretan broj individualnosti i fizičke atraktivnosti osobe koja je na svoj poseban način magično privlačna. Osobe s tim brojem znaju iznimno lijepo iskazivati sebe, te im je naklonjeno svako javno, pogotovo umjetničko izražavanje. Ovaj broj prikladan je za poslove, novčane dobitke, kao i za dobivanje darova od drugih. Kao što glavni teniski komentator Eurosporta kaže: “Veseo je momak … jedan je od onih koji imaju sve … imao je igru, bio je na putu da postane svjetska zvijezda i zgodan je – djevojke su ga voljele.”

U prezimenu Ančić nalazi se njemu nesretan broj 13 (1+5+3+1+3), koji mu donosi iznenadne promjene koje ga zatječu potpuno nepripremljenog i stoga znaju rezultirati lošim posljedicama. Npr. od pada sa skutera i ozljede koljena, pa ozljede ramena, pa mononukleoza …

U zbroju njegovog imena i prezimena nalazi se nesretan broj 28 (15+13), koji narušava ravnomjernost životnog ciklusa tako da rastancima, raskidima, razvodima ili pravnim gubicima stalno svog vlasnika vraća na početak. To je tzv. Sizifov broj.

Iako je Mario Ančić jednom (2006.) bio sedmi najbolji tenisač svijeta, ovakvim lomovima, ozljedama, bolestima i nesretnim brojevima, ni 195 cm visoki Čunči, poznat i kao beskompromisni fajter Karate Kid, nije mogao uzvratiti. No return! Njegovim je odlaskom teniski svijet izgubio mnogo.

Tužni Slovak
Dvadeset godina prije našeg Marija iz Splita rodio se slovački tenisač Miloslav Mečíř (r. 19. 5. 1964.), koji je jednom (1988.) bio četvrti najbolji tenisač svijeta. Pamtimo ga jer je osvojio 11 pojedinačnih naslova pobjednika, te devet u paru, ali i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 1988. godine. Zbog sve težih posljedica ozljede leđa, prestao je igrati s 26 godina! Njegov način pokrivanja terena i elegantna trka po njemu, nadjenuli su mu nadimke Velika mačka i Čudovište, a bio je poznat i pod nadimkom Švedski ubojica jer je gotovo sve švedske tenisače uredno pobjeđivao (Wilander, Edberg).

A, numerološki nadimak bi mu mogao biti ‘peh’, ‘pegula’:
– broj 19 u datumu rođenja u samom je vrhu najsretnijih brojeva numerologije te ukazuje na uspješnost u ostvarivanju svih zamisli te na veliku čast, sreću i izobilje. (U osmogodišnjoj teniskoj karijeri zaradio je 2,6 milijuna dolara!)
– u imenu Miloslav nalazi se nesretan broj 28 (4+1+3+7+3+3+1+6), koji narušava ravnomjernost životnog ciklusa tako da rastancima, raskidima, razvodima ili pravnim gubicima stalno svog vlasnika vraća na početak. To je tzv. Sizifov broj.
– u prezimenu Mečíř nalazi se broj 15 (4+5+3+1+2), sretan broj individualnosti i fizičke atraktivnosti osobe koja je na svoj poseban način magično privlačna. Osobe s tim brojem znaju iznimno lijepo iskazivati sebe, te im je naklonjeno svako javno, pogotovo umjetničko izražavanje. Ovaj broj je prikladan za poslove, novčane dobitke, kao i za dobivanje darova od drugih.
– u zbroju imena i prezimena je nesretan broj 43 , koji zrači opasnostima, nesrećama, brigama, nelojalnošću i nevjernostima, te sklonosti padovima, lomovima, problemima s cirkulacijom, utapanju i prometnim nesrećama.

Simpatična je činjenica da je Miloslav Mečíř bio izbornik slovačke teniske reprezentacije koju je u finalu Davis Cupa u Bratislavi 2005. pobijedio teniski tim Hrvatske, a u kojem je igrao i – Mario Ančić!

Tužna Slovakinja
U mjestu Bojnice u Slovačkoj, u kojem je rođen i prije spomenuti tenisač Miloslav Mečíř, rođena je i slovačka tenisačica Miroslava Vavrinec (r. 1. 4. 1978.), koja je s dvije godine s roditeljima emigrirala iz tadašnje Čehoslovačke u Švicarsku. U devetoj godini je s ocem bila na jednom teniskom meču, gdje je gledala Čehinju Martinu Navratilovu, koju je tada upoznala i koja joj je poklonila reket. U narednih 20 godina Miroslava je došla do 80. mjesta na svjetskoj ljestvici ženskog tenisa, ali kontinuirane ozljede stopala natjerale su je da se s 24 godine povuče s teniskih terena. Ipak je ostala u svijetu tenisa jer je dvije godine ranije upoznala šarmantnog švicarskog tenisača Rogera Federera (kojeg je 2002. kao sedmog nositelja na Wimledonu u prvom kolu pobijedio tada 18-godišnji Mario Ančić, kojem je to bio prvi nastup na tom turniru).

Nakon devetogodišnje veze Mirka je, bez obzira na povrede stopala, pobijedila nepobjedivog Federera, pa su se vjenčali 11. 4. 2009., da bi mu 23. 7. 2009. poklonila blizančice originalnih švicarsko-slovačkih imena Myla Rose i Charlene Riva.

Na njenu kratku tenisku karijeru bitno su utjecali:
– nesretan broj 28 u imenu Miroslava (4+1+2+7+3+3+1+6+1), koji narušava ravnomjernost životnog ciklusa tako da rastancima, raskidima, razvodima ili pravnim gubicima stalno svog vlasnika vraća na početak. To je tzv. Sizifov broj.
– iznimno nesretan broj 29 u prezimenu Vavrinec (6+1+6+2+1+5+5+3), koji donosi nevolje u životu, nesreće, prikrivene opasnosti i raznovrsna iskušenja, protivnike i izdaje, nesporazume sa suprotnim spolom, razvode i rastanke.

Ipak je bio bitan utjecaj broja 1, u njenom datumu rođenja, koji je samouvjeren i ambiciozan, hrabar istraživač i inovator s velikom unutrašnjom snagom i voljom. Rođeni je vođa i ima velik utjecaj na druge brojeve. Predstavlja sve što je pozitivno, individualno i kreativno. U bilo kojem smjeru da krene, postiže maksimum. Bitna odlika tog broja je odanost ideji. Ponekad ga obilježava tvrdoglavost. Simbol je sreće, uspješnosti i izobilja. Numerološki je zanimljivo da taj isti simbol ima i Federer u svom imenu Roger (2+7+3+5+2), a koji ih privlači!

Meč, set … game …

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr