One hoće isto što imi

ORGAZAM JE SAMO STVAR TAJMINGA: Što žene stvarno žele (a što muškarci misle)

Vjerojatno se sjećate hita Animatora Anđeli nas zovu da im skinemo krila. Ako i ne, najvažniji stih je “one hoće isto što i mi” – koliko god mediji i kultura nametali drugačije standarde, ženama je seks jednako drag kao i muškarcima.

I ne samo to – i muškarcima i ženama jednako je draga predigra te su i on i ona jednako skloni maratonskom seksu, odnosno “na brzaka”, pokazalo je američko istraživanje.

Predigra

I muškarci i žene bi da predigra traje jednako, odnosno žene nisu priželjkivale ništa dužu predigru nego muški ispitanici. No prema istraživnju, žene misle da muškarac želi kraću predigru nego što muškarci zaista žele. Takvo očekivanje čisti je rezultat predrasuda koje promovira otprilike svaki film ili svaka ljubavna pjesma ikada snimljena.

Ipak predigra jest važnija ženama ” Uspješna predigra je nužna ženama jer im dulje treba da se seksualno uzbude dovoljno da bi postigle orgazam” objašnajva dr. Ruth Wesheimer. No to, očito, ne znači da ženama treba duga predigra, niti da ju žele.

Snošaj

Veće su razlike kada je u pitanju sam snošaj. Ne kada je posrijedi sama želja za snošajem ( kako znanstvenici zovu “napaljenost”), nego kada je posrijedi trajanje. Većini muškaraca su dovoljne dvije minute, dok ženama treba dulje kako bi postigle orgazam.

U češkom istraživanju, koje je povezivalo učestalost orgazma s trajanjenm predigre i seksa pokazalo se kako je 50 posto žena svršavalo većinu puta ako je seks trajao između 1 i 10 minuta. Ako je seks trajao od 11 do 20 minuta, često je svršavalo 62 posto žena, a kod junačina koji su izdržali dulje od 20 minuta, 72 posto je svršilo.

A iako su Animatori u pravu kada govore kako žene žele seks jednako kao i muškarci, malo su promašili kad ističu da “za to ne treba ni jedan dobar razlog, za to ne trebaju filozofije”.

Seks je primarna ljudska potreba, i ako je seksualni život loš, problemi će se javiti i u drugim segmentima.

 

Elitedaily.com/Magazin.hr

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr