LUKSUZNA REZIDENCIJA

OREŠKOVIĆU PRISJELO LJETOVANJE U DRŽAVNOJ VILI: Platio masan račun, a tvrdi i da ga je država pokušala prevariti

Bivši hrvatski premijer Tihomir Orešković platio je troškove ljetovanja njega i obitelji u rezidenciji Costabella, no tvrdi kako ga je država pokušala prevariti, javlja dnevnik.hr.

On je u državni proračun, prema vlastitoj računici, za hranu i piće uplatio više od 18 tisuća kuna. Ipak, tvrdi kako ga je ona pokušala prevariti i naplatiti više nego što je potrošio.

Noćenje u MUP-ovoj vili bilo je besplatno, no hranu i piće Oreškovićevi su platiti kao da su jeli i pili u skupljem hotelu. Vlada je potvrdila da se tu radi o njihovoj vlastitoj računici.

Orešković je u više navrata tražio detaljnu specifikaciju troškova za sebe i obitelj u vili Costabella. Prije završetka obnašanja dužnosti predsjednika vlade, uplatio je u državni proračun 18.132 kune.

Orešković sumnja i u vjerodostojnost računa

O AKD-a, tvrtke koja brine o vili i podmiruje troškove iste, tražio je detaljnu specifikaciju. No, kako tvrdi Vlada, iz svega toga nije se moglo vidjeti koliki je točno bio trošak Oreškovićevih. Donedavni premijer čak sumnja u vjerodostojnost računa koji su stigli od AKD-a.

Pale su optužbe kako iz troškova nije jasno tko je i što naručio niti jesu li ti računi odgovarali isporučenom, budući da o tome nije vođena nikakva evidencija. Također, računi su ispostavljeni i za dane kada niti predsjednik Vlade niti članovi njegove obitelji nisu koristili vilu.

Nedavno se pisalo kako je ljetovanje Oreškovićevih stajalo čak stotinu tisuća kuna. U Vladi tvrde da su u to uključeni i troškovi čišćenja i osiguranja.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr