Presuda u ponedjeljak

OPTUŽENI ZA SILOVANJE U PODSTRANI: “Volio bih da se to dogodilo meni, a ne njoj”

“Volio bih da se to dogodilo meni, a ne njoj”, kazao je zadnji dan suđenja R. Š. (23), optužen za pokušaj ubojstva i obljubu bez pristanka kolegice studentice u privatnoj kući u Podstrani u listopadu 2012. godine.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem Mlađana Prvana, suca Županijskog suda u Splitu, izreći će presudu R. Š.-u u ponedjeljak u podne.

Glavna rasprava koja je počela polovinom prošle godine okončana je u srijedu završnim riječima, a tijek postupka bio je zatvoren za javnost zbog osjetljivosti kaznenog djela, piše Slobodna Dalmacija. I nakon provedenog dokaznog postupka Darija Mrduljaš-Pervan, zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Splitu, ustrajava na optužnici koja tereti R.Š.-a za pokušaj ubojstva i obljubu bez pristanka.

Kazna do 15 godina zatvora

Zastupnica optužbe smatra kako je dokazano da je R.Š. počinio oba kaznena djela te traži osuđujuću presudu i propisanu kaznu. Za pokušaj ubojstva je zapriječena kazna od 5 do 15 godina, a za obljubu bez pristanka od jedne godine do 10 godina zatvora.

Optuženi R.Š. u završnoj riječi je kazao  kazao kako bi volio da se to sve dogodilo njemu, a ne žrtvi.

Vještaci nisu mogli usuglasiti mišljenje

Optuženi je od početka postupka negirao da je koristio mehaničko sredstvo tog poslijepodneva kada je djevojka teško ozlijeđena. Sjećao se kako ju je dodirivao rukom, ali ne zna kako je došlo do toga da ona završi s ozljedama koje su je dovele na prag smrti, piše Slobodna Dalmacija.

Tijekom suđenja suočili su se splitski i zagrebački vještaci koji se nisu uspjeli suglasiti u svojim mišljenjima o tome jesu li teške ozljede nanesene djevojci rukom ili mehaničkim sredstvom. Prema zagrebačkim vještacima, ozljede su vjerojatno nanesene rukom. U tom slučaju ne može se raditi o pokušaju ubojstva već o nanošenju teških tjelesnih ozljeda.

Slobodna Dalmacija/ Danas.hr

Povratak na Net.hr