GRANICE PROHODNE

OGRANIČENJE ZBOG VJETRA I SRNA: Na A1 se vozi 40 na sat, Jadranska magistrala bez kamiona, trajekti u prekidu

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb u punoj su dužini otvorene za sve skupine vozila. Jak vjetar puše na dionici autoceste A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila. Zbog jakih bočnih udara vjetra vozi se uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski auto klub (HAK).

Zbog opasnosti od naleta na životinju (srna) na autocesti A3 Bregana-Lipovac kod čvora Okučani savjetujemo povećani oprez.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Kolnici su mokri ili vlažni te skliski u većem dijelu zemlje. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Do 14. srpnja na dionici državne ceste DC1 u Kninu, zbog sanacije mostova Bulin 1 i Bulin 2, vozit će se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Korisnike molimo za strpljenje i razumijevanje.

U prekidu je trajektna linija Prizna – Žigljen.

Povratak na Net.hr