ODBOJKA: Podvig protiv Japanki ostavio Hrvatice u borbi za Sydney

Hrvatske odbojkašice u šestom su kolu kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre svladale Japan s 3:2, nakon čega u potpunosti ovisi same o sebi.

Hrvatice su se vratile nakon 0:2 u setovima. Japan je u četvrtom setu imao veliku priliku za slavlje, rasplet je to kojim bi Hrvatska u potpunosti ispala iz svih kombinacija za prva četiri mjesta. Ipak, u uzbudljivom četvrtom setu Barbara Jelić i suigračice “othrvale” su se velikom pritisku i nakon 28:26 ostale u igri, te u završnom setu iskoristile šok Japanki.

Pobjeda protiv Japanki Hrvaticama još uvijek ne osigurava siguran put u Australiju, no kolo prije kraja Hrvatska odlučuje sama o svojoj sudbini. U dvoboju protiv Talijanki, koje su zabilježile svih šest pobjeda i već osigurale vizu za Olimpijske igre, svaka pobjeda Jelićevoj i suigračicama donosi put u Sydney, no isto tako i poraz, ako Japanke ne uspiju svladati Republiku Koreju u posljednjoj utakmici turnira.
U dodatnim kombinacijama “igra” i hrvatski poraz od Talijanki s 2:3. Uz japansku pobjeda protiv Koreanki s istim rezultatom, opet bi Hrvatska bila bolja u setovima i zaslužila olimpijsku vizu. Dvoboj Hrvatica i Talijanki igra se u nedjelju u 8 sati ujutro po hrvatskom vremenu.

Rezultati 6. kola:

Hrvatska – Japan 3:2 (-26, -23, 20, 26, 15:9)
Italija – Kanada 3:0 (12, 19, 16)
Kina – Republika Koreja 3:2 (21, -18, -23, 18, 15:7);
Nizozemska – Argentina 3:1 (-28, 22, 23, 18).

Na ljestvici kolo prije kraja Italija ima šest pobjeda. Po četiri su sakupile Republika Koreja (set razlika 14:7), Hrvatska (14:10) i Kina (13:11). Japanke imaju tri pobjede,
šestoplasirane Nizozemke dvije, pretposljednja Argentina jednu, dok su Kanađanke na začelju bez pobjede.

Povratak na Net.hr