Odbačen pravni postupak protiv ruskog tajkuna Gusinskog

Rusko sudstvo počelo je odbacivati optužbe protiv svojih tajkuna proizišlih iz Ťprivatizacijeť i prije nego što je ozbiljna revizija i započela

Kriminalni postupak protiv ruskog medijskog magnata Vladimira Gusinskog je odbačen zbog nedostatka dokaza, izjavio je njegov odvjetnik. Iz Ureda javnog tužitelja je javljeno da su osnovna sredstva Gusinskog, vlasnika Media-Most group koja uključuje i jedinu nacionalnu neovisnu televizijsku mrežu, odmrznuta. Da podsjetimo, Gusinski je bio optužen za prijevaru ruske vlade u privatizacijskom poslu za 10 milijuna dolara.

Medijski magnat odmah je odletio u Španjolsku, gdje je njegova obitelj na ljetovanju. Njegov glasnogovornik Dmitry Ostalsky je izjavio da će se kriminalna istraga oko privatizacije Petrogradske televizije nastaviti, ali Gusinski sam više nije optužen. U korist Gusinskog je tijekom postupka išla tvrdnja o ugrožavanju slobode govora i oštra kritika predsjednika Putina, bivšeg djelatnika KGB-a.

Gusinski se nalazi u grupi ruskih poslovnih ljudi znanih kao Ťoligarsiť, a koja je u posljednje vrijeme pod velikim pritiskom vlasti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr