Bus Plus od ponedeljka u ofanzivi

Bus Plus izdao saopštenje u kome najavljuje redovniju kontrolu putnika

Bus Plus je izdao saopštenje u kome obaveštava sve korisnike gradskog prevoza da će od ponedeljka, 4. marta, nakon perioda u kojem je zbog hladnog vremena bila redukovana, u svim vozilima javnog gradskog prevoza kontrola putnika biti vraćena na redovan nivo.

Ovom prilikom se podsećaju građani sa personalizovanim karticama ne moraju da se očitavaju, “ali bi to bilo korisno zbog praćenja opterećenosti svih linija u prevozu”.

U saopštenju se takođe svi sugrađani mole da da čim uđu u prevoz očitaju svoje nepersonalizovane karte, kao i da ne koriste isti ukoliko ne poseduju važeću voznu ispravu.

Novina u radu kontrole Bus Plus sistema biće blokiranje validatora po ulasku tima kontrolora u vozilo, nakon čega neće biti moguće očitati voznu kartu. Putnicima koji u vozilo budu ušli istovremeno sa kontrolorima biće ostavljeno dovoljno vremena da očitaju svoje kartice i tek tada će otpočeti kontrola.

Još jednom apelujemo na one nesavesne sugrađane, zbog kojih je ceo sistem javnog prevoza ugrožen, da ovu uslugu moraju da plate i tako pokažu odgovornost prema drugima koji je redovno plaćaju -, navodi se u saopštenju Bus Plusa.

Povratak na Net.hr