NASTUPILA ZASTARA

OBITELJ NASMRT PRETUČENOG STUDENTA NE ODUSTAJE: Dečke koji su Aleksandra gledali kako se guši u vlastitoj krvi gonit će i u Strasbourgu

Majka ubijenog Aleksandra Abramova sa Cresa ogorčena je presudom te najavljuje suđenje u Strasbourgu.

‘Nije mi jasno kako Državno odvjetništvo i Vrhovni sud mogu ovako nešto dopustiti. Svakako ćemo tražiti novo suđenje, idemo i do Strasbourga’, rekla je Stojanka Abramov za 24sata.

Njezinog sina u centru Rijeke, 4. prosinca 2009. godine, nasmrt je pretukao Dušan Cupać koji je nakon ubojstva pobjegao u Valjevo u Srbiju. Za taj je zločin kasnije dobio 12 godina zatvora. Aleksandar je od posljedica brutalnog premlaćivanja preminuo, ugušivši se u vlastitoj krvi. Za 30-godišnjeg Darija Savića i 27-godišnjeg Darija Cupaća, koji su sve vidjeli, ali nisu pomogli pretučenom studentu, nastupila je zastara progona. Teretilo ih se da nisu pomogli nasmrt ozlijeđenom studentu.


Studenti su prije tri godine osuđeni na tri, odnosno pet mjeseci zatvora zbog nepružanja pomoći Aleksandru, no Vrhovni je sud ukinuo tu presudu te je predmet vraćen Županijskom sudu u Rijeci. Sada je nastupila i zastara te je progon automatski obustavljen.

ZA UBOJSTVO KOJE JE ŠOKIRALO RIJEKU NASTUPILA ZASTARA: Student se ugušio u vlastitoj krvi, a oni su hladno napustili krvavo poprište

Majka tragično preminulog studenta je neutješna, a tvrdi kako je nebrojeno puta osobno od nadležnih u Rijeci i Srbiji tražila uvid u spise koje nikad nije dobila.

‘Svi su obećali učiniti sve što mogu, od predsjednika suda do gradonačelnika, a sad smo tu gdje jesmo, tj. nigdje. Pa zar je u redu da se tako postupa s ljudima’, pita se Stojanka te naglapava kako je nikad roditelji niti dvojica mladića nisu kontaktirala niti izrazila ikakvo žaljenje.

‘Pravda nije zadovoljena niti mislim da će u ovakvom pravosudnom sistemu biti. U više navrata zahtijevali smo očitovanje i slali požurnice, ali nitko se nije osvrnuo na činjenicu da je prvostupanjska presuda izrečena 10. 2. 2014., a Vrhovni sud se na žalbe očitovao tek 5. 12. 2016, znači gotovo tri godine kasnije’, rekla je odvjetnica obitelji Abranov, Ivana Dedić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr