Novi šok: Ivica će morati pričekati na medalju!

Kad se činilo da su problemi organizatora i skijaša u Vancouveru prošlost, stigle su nove loše vijesti. Olimpijska superkombinacija koja se trebala voziti u utorak odgođena je zbog lošeg vremena i pomaknuta je za nedjelju, 21. veljače.

Utrka koja za Hrvatsku znači možda i najveću priliku za odličje na 21. Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru, neće se održati ni u utorak.

arti-201002160022006Ivica Kostelić proglašen je od strane svjetskih medija i kolega skijaša najvećim favoritom za medalju, a u domovini smo se nadali i dobrom rezultatu Natka Zrnčića-Dima, no na tu sportsku poslasticu još ćemo pričekati.

arti-201002150792006Olimpijska superkombinacija je zbog lošeg vremena odgođena i neće se održati u utorak kako je bilo planirano, već u nedjelju, 21. veljače. Muški veleslalom, koji je po rasporedu trebao biti u nedjelju, sada je prebačen na utorak, 23. veljače.

Razlog odgode je isti kao i kod ženskog spusta koji je s nedjelje prebačen na ponedjeljak. Loše vrijeme ne prestaje mučiti organizatore od početka prvenstva, a i ovoga je puta uzrok novonapadali snijeg zbog kojeg donji dio staze spusta u Whistleru nije u natjecateljskom izdanju.

“Nekome ovo paše, nekome smeta, ali kako svima, tako i nama. Vijest o odgodi javili smo dečkima odmah, pa su samo nastavili spavati jer ih je spust u ponedjeljak jako iscrpio. Sada je najvažnije ostati smiren i utrku dočekati što opušteniji”, izjavio je Vedran Pavlek za Večernjak.

Tako su Ivica , Natko i Ivan Ratkić dobili slobodan dan, u srijedu će trenirati slalom, a u četvrtak bi mogli imati još jedno upoznavanje spustaške staze u Whistleru uoči superkombinacije najavljene za petak. Jer, kako sada stvari stoje, u Vancouver bi konačno trebalo zasjati sunce i takvo bi vrijeme trebalo potrajati barem pet-šest dana.

Povratak na Net.hr