'PRAVI BARJAK'

NOVI PREDSJEDNIČIN POLITIČKI GAF: S čijom se to zastavom slikala Kolinda u Kanadi?

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović srela se u Kanadi s hrvatskom emigracijom poznatom po svojem, najblaže rečeno, desnom svjetonazoru.

Tome svjedoči i fotografija koja je objavljena na Facebook stranici Croatia Links. Mnogi se u komentarima pitaju što se to događa s predsjednicom da se odlučila slikati pokraj “prve hrvatske zastave”.

“Znaju Hrvati u Kanadi kako izgleda pravi barjak!”, poručuje prvi komentator.

Naime, prvo bijelo polje korišteno je u doba kvislinške NDH, a RH je za svoj grb odlučila imati crveno polje na prvom mjestu. Nostalgičari za tim vremenom, u samoobrani zbog prozivki za ustašofiliju, uvijek upućuju kritičare da pogledaju na Crkvu sv. Marka, na čijem je krovu upravo takva šahovnica.

Neki od komentatora ove fotografije salutiraju s ustaškim pozdravom “Za dom spremni!”, drugi upozoravaju da treba “očekivati proboj s lijevog boka”.

Evo nekih komentara, u originalu:

“Oh, brao bijelo polje naseg barjaka, koja cast pod belim poljom Hrvatska je priznata, prokleti SDP Racan i UDBA svesu unistili.”

“A vidi nase zastave , pocetak sa bijelim poljem …. !”

“Pravi Hrvatski stijeg.”

“Istopit ce se ova stovateljica sotone pod tim stijegom”

“Jos jedan pokušaj da opet dobije na izborima Bilo bi super da je to iskreno i od srca i da ona ne pripada nekom drugom svjetu ZDS”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr