ZGRNULI NOVAC

ZUBARI ZADOVOLJNO TRLJAJU RUKE: Ovo je deset stomatologa kojima je lani promet rastao do neba

Stomatološke poliklinike prepoznale su što znači kombinacija standardnog oblika turima i onog domaćeg što ih je i lani dovelo do značajnog rasta prihoda i dobiti.

Hrvatskim zubarima od 2013. kada je zemlja ušla u Europsku uniju prihodi nezasutavljivo rastu pa je tako deset najvećih stomatošloških klinika lani opet zgrnulo 14 posto više novca nego godinu raniju, odnosno 330 milijuna kuna. Svi oni u privlačeći klinete miješaju zdravstveni i standardni turizam i to im je očito dobitna kombinacija.

1. Lani je najviše zaradila riječka poliklinika Rident u većinskom vlasništvu Željka Miljanovića. Radi se ne samo o najvećoj stomatološkoj, već i općenito najjačoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi u Hrvatskoj. Rident je uprihodio 126,1 milijun kuna, a dobit mu je iznosila 21,5 milijuna kuna.

2. Drugo mjesto među najvećih 10 stomatoloških poliklinika drži zagrebački Ars Salutaris. Vode je Hrvoje Pezo i Robert Ćelić. Ars Salutarisu su prihodi lani skočili za čak 22,5 posto na 29,7 milijuna kuna što je pratila dobit od 2,1 milijuna kuna.

3. Treći privatni zubarski biznis je Implant centar Martinko iz Zagreba u vlasništvu stomatologa Damira Martinka. Martinku je lani prihod utrostručen i iznosio je 10,4 milijuna kuna, a dobit mu je lani snažno porasla na gotovo dva milijuna kuna (+174 posto u odnosu na 2015.).

4. Četvrto mjesto drži poliklinika Identalia i jedina je lani imala pad prihoda i to za 19,7 posto na 29,6 milijuna kuna, dok je dobit iznosila 3,4 milijuna kuna (-60,5 posto).

5. Na petom je mjestu zagrebačka poliklinika Arena koja je imala rast prihoda od čak 51,3 posto na 23,7 milijuna kuna uz skoro milijun kuna dobiti.

6. Na šesto mjesto zasjeo je bivši partner iz poliklinike Identalie Mario Vukić sa svojim dental studiom koji je lani imao 21,8 milijuna kuna prihoda i dobit od 5,4 milijuna kuna.

7. Centar dentalne medicine Orta-Nova iz Rijeke, na sedmom mjestu, u zadnjih šest godina je učetverostručio prihode na prošlogodišnjih 18,2 milijuna kuna (+26 posto) dok je dobit iznosila 1,1 milijuna kuna.

8. Dentalnu polikliniku Dr. Jelušić vodi stomatolog Damir Jelušić i supruga mu Adriana. Otvorili su je u Opatiji 2001., a lani su uprihodili 17,5 milijuna kuna (+10,2 posto), od čega im je ostalo 3,3 milijuna kuna čiste zarade.

9. Na devetom mjestu je poliklinika šibenskog stomatologa Ivice Dubravice otvorena u Vodicama. Nakon četverogodišnjeg rada prihodi su mu lani rasli za 37,8 posto, na 11 milijuna kuna, uz dobit od 2,2 milijuna kuna, piše Tportal

10 .Top 10 zatvara riječki Dentvitalis u vlasništvu stomatologa Šime Živkovića. Njegova poliklinika također je imala snažan rast prohoda od 25,7 posto na 16,7 milijuna kuna uz dobit od 2,7 milijuna kuna.

Povratak na Net.hr