PORUKA IZ MAĐARSKE

ZSOLT HERNADI: ‘Ako MOL nije dobrodošao u Hrvatsku, prodat ćemo dionice Ine’

Zsolt Hernadi, šef uprave MOL-a izjavio je kako i dalje postoji mogućnost prodaje dionica INA-e te da će MOL to i učiniti ako nije dodbrodošao u Hrvatsku.

Predsjednik Uprave MOL-a Zsolt Hernadi tvrdi kako je zadovoljan Upravom i radom INA-e te vjeruje kako će unatoč političkim problemima sa Zagrebom “postići dogovor s hrvatskom Vladom kako bi Ina bila dio novog MOL-a”. Prema njegovim riječima, strategija MOL-a do 2030. godine vrijedi s INA-om ili bez nje, piše N1 Hernadi je pojasnio kako računa da bi u dogovoru s Vladom RH INA bila dio novog MOL-a.

“Naš problem je u politici u Zagrebu. Šest godina imamo nesporazum i iako smo odgovorni za INA-u, naš utjecaj je slab. Kompanija uvelike trpi zbog toga”, kazao je Hernadi dodajući kako postoji i mogućnost prodaje INA-e. “Ako MOL nije dobrodošao u Hrvatsku prodat ćemo dionice”, ustvrdio je.

Kazao je i kako više nije na Interpolovoj tjeralici pa da sad opet može slobodno putovati svijetom, ali da će se odazvati na svaki poziv hrvatskog pravosuđa koji mu se pošalje zakonito i ispravno te je napomeno da dosad nije primio takav poziv od hrvatskog suda.

Na upit novinara da mu poziv možda nisu proslijedile mađarske vlasti, Hernadi je kazao kako vjerojatno nisu imale dovoljno dokaza kako bi to učinile, piše N1.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr