banner

Željko Ivanković postao novi direktor u HUB-u

Dugogodišnji novinar i diplomat dr. sc. Željko Ivanković postao je novi direktor za analize, istraživanja i komunikacije u Hrvatskoj udruzi banaka (HUB).

Na tu poziciju došao je iz tvrtke Suvremene poslovne komunikacije u kojoj je posljednje četiri godine bio direktor i glavni urednik Magazina Banka.

Ivanković će biti zadužen za ‘think tank’

Na novoj poziciji bit će, između ostaloga, zadužen za pokretanje “think tanka” unutar Hrvatske udruge banaka koji bi bio centralno mjesto rasprava o transformacijama (restrukturiranju) hrvatskog gospodarstva i unapređenju financijske industrije.

Željko Ivanković novinarstvom se počeo baviti u prvoj polovici osamdesetih godina prošlog stoljeća, radio je na Radiju 101 i Studentskom listu te u nizu izdanja kuće Vjesnik kao lektor, redaktor, novinar i urednik. U tom razdoblju surađivao je s nizom domaćih i inozemnih medijskih kuća.

Krajem 1992. godine postao je glavni urednik mjesečnika Banka u kojem je radio do kraja 2002. godine.

Radio i kao ekonomski savjetnik u veleposlanstvima

U veleposlanstvima RH u Japanu (do rujna 2005. godine) i Australiji (do kolovoza 2009. godine) obavljao je dužnost ekonomskog savjetnika.

Doktorirao je filozofiju ekonomije na Australian National University u Canberri (Research School of Social Sciences), jednom od vodećih istraživačkih sveučilišta u svijetu, na temu teorije vlasništva.

Sudjelovao je na nekolicini domaćih i međunarodnih stručnih i znanstvenih konferencija i objavljivao radove u domaćim i inozemnim časopisima i publikacijama.

Povratak na Net.hr