Država mu tereti imovinu, a zbog nje ostao bez novca

‘Meni država uredno naplaćuje zatezne kamate. Komu ću ja naplatiti zatezne kamate? Neka mi oni kažu, Grčić, Linić, Čačić, neka kažu kome da ja naplatim zatezne kamate’, ljuto govori jedan obrtnik koji je poslovao s državom i našao se u začaranom krugu nelikvidnosti.

Naime, parketar Tomislav Ćurić iz Piškorevaca je kao proizvođač prije četiri mjeseca isporučio parket za sportsku dvoranu u Čaglinu, čije radove je financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja. No, do danas Ćurić nije naplatio svoj parket vrijedan 400 tisuća kuna, a država od njega sad želi naplatiti porez.

Dok Ćurić krivi državu, država odgovornost prebacuje na glavnog izvođača radova, jednu tvrtku iz Piškorevaca. No, njihov je račun blokiran, a u blokadu su dospjeli jer nisu u cijelosti uspjeli naplatiti nekoliko drugih poslova s državom, piše Dnevnik.hr.

Ministar Grčić o ovom slučaju nije ponudio rješenje. “Mi smo istražili vrlo precizno ovu situaciju. Riječ je o poduzetniku koji je podizvođač u jednom projektu, ugovor je potpisala sasvim druga firma. Ta firma je trenutno u blokadi”, tek je objasnio ministar.

Dakle, dok god je glavni izvođač radova blokiran, novac ne može sjesti na račun Tomislava Ćurića. Problem je i u tome što vlasnici blokirane tvrtke tvrde da im država nije platila parket, ali ne žele govoriti za medije, navodno jer s državom imaju otvorenih još nekoliko velikih poslova.

U međuvremenu se država Ćuriću upisala na imovinu zbog neplaćenog poreznog duga, koji raste jer mu računaju zatezne kamate.

“Meni država uredno naplaćuje zatezne kamate. Komu ću ja naplatiti zatezne kamate? Neka mi oni kažu, Grčić, Linić, Čačić, neka kažu kome da ja naplatim zatezne kamate”, ljut je Ćurić. “Rekao sam da mogu čekati još 15 ili 20 dana. Ali, ako ne plate, ići ćemo čupati parket. Vi ćete moći doći snimiti kako se pravi šteta”, rekao je Ćurić za Novu TV.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr