Zatvara li se još jedan trgovački centar?

S prvim radnim danom u 2015. godini na pulskom trgovačkom centru Merkur osvanula je obavijest da je centar ‘do daljnjega zatvoren’. Kako se može vidjeti, trgovina je zatvorena, ulaz prepriječen paletama, no radnici su u njemu i slažu stvari.

Iako voditelj centra za Glas Istre nije htio službeno davati nikakve informacije jer za to, kako veli, nije ovlašten te je novinare uputio na upravu u Zagrebu i sam je naveo kako ga je zatvaranje zateklo te čeka daljnje upute iz metropole.

Problemi u poslovanju

Podsjetimo, slovenski je trgovački lanac Merkur već neko vrijeme u problemima, a lani se spasio od stečaja kada su banke vjerovnice u zadnji trenutak na sudu dale svoju suglasnost za konverziju dijela potraživanja u vlasničke udjele te tako spasile tvrtku od sigurnog stečaja. Planom sanacije i restrukturiranja Merkur se trebao podijeliti na dvije tvrtke, zdravi dio koji će nastaviti raditi i zadržati dio zaposlenih i na dio koji će otići u stečaj, pisao je tada slovenski poslovni list Finance navodeći da se računa da će na razini cijele grupe biti sačuvano 2.000 radnih mjesta od tadašnjih 3.500.

Neizvjesna sudbina 22 radnika

Što će se dogoditi s pulskim Merkurom bit će poznato vrlo skoro. Za sada je jedino sigurno da je sudbina 22 radnika neizvjesna.

Inače, osim u Puli, Merkur Hrvatska d.o.o. svoje trgovačke centre, kako piše na stranicama ovog poduzeća, ima i u Zagrebu, Čakovcu, Zadru i Šibeniku.

Povratak na Net.hr