NOS ZA POSAO

ZARADIO U INOZEMSTVU PA ULOŽIO U BIZNIS: ‘To nam je dodatna zarada, zadovoljni smo i dobro nam ide’

Obitelj Štivić iz Biškupaca kod Požege uskoro na tržište planira izbaciti proizvod kojeg u našoj zemlji proizvodi tek nekoliko ljudi. Riječ je o vino od aronije, a uz njega Štivići će plasirati i aronijin liker.

Sve to nakon trogodišnjeg upornog rada i brojnih proizvoda od aronije u što su uložili novac zarađen u inozemstvu.

“Muž je dugo radio u inozemstvu, imao je neku ušteđevinu koju je htio uložiti kako bi imali izvor prihoda ovdje ,da ne mora stalno biti na terenu. Dio novca smo tako uložili u voćnjake pa sada imamo 800 stabala aronije i 800 stabala višanja. Zasadili smo i 200 komada kupina i 200 malina. Muž je uglavnom na poslovima u voćnjaku a ja se bavim prodajom. Ovo nam je, zapravo, dodatni izvor prihoda, dobro nam ide i zadovoljni smo”, priča za Požeški dnevnik Jelena Štimac Štivić.

U posljednjih nekoliko godina Štivićevi su neprestano širili asortiman proizvoda, a za to nisu tražili tuđu pomoć. “Nismo koristili tuđe recepte nego smo jednostavno, sami kombinirali i došli do okusa koji nam je najbolji. Sada u prodaji imamo matični sok od aronije, sirup, čaj, marmelade i naš novi proizvod: sušenu aroniju u medu”, dodaje Jelena.

Ono čega slabo ima bilo gdje u Hrvatskoj, a uskoro će biti kod Štivićevih, jest vino od aronije. “Odlučili smo širiti asortiman svojih proizvoda pa smo ove godine započeli proizvodnju vina i likera od aronije. Još toga nema u prodaji, nije gotovo i računamo da ćemo prvo vino na tržištu imati oko Božića. U Hrvatskoj postoji svega par proizvođača vina od aronije i sad smo se evo, i mi odlučili pa ćemo vidjeti”, kaže Jelena te dodaje kako se nada da će se vino prodavati jednako dobro kao i ostali proizvodi.
Svoje proizvode od aronije Štivićevi uglavnom prodaju kod kuće i na sajmovima te preko Facebooka.

Povratak na Net.hr