Rok - kraj 2017.

ZAGREB DAJE 97,5 MILIJUNA KUNA: Na ovoj livadi će uskoro početi nicati novo naselje s 1800 stanova

Dugoočekivana gradnja stambenog naselja u Podbrežju, u Novom Zagrebu mogla bi uskoro početi. Grad Zagreb u ponedjeljak je raspisao javni natječaj za nadmetanje za izvođenje radova na gradnji stambeno-poslovnih objekata ‘‘A3’’ i ‘‘A5’’ u vrijednosti od 97,500.000 kuna.

Još prošle godine voditelj podružnice Upravljanje projektima Zdravko Juć najavio je da urbanistički plan za Podbrežje, šest kilometara južno od centra Zagreba, predviđa gradnju oko 1800 stanova od 40 do 60 četvornih metara, u 11 građevina s pratećim javnim sadržajem, među kojim su i dva vrtića, škola te kulturni centar, piše Večernji list.

U studenom prošle godine gradilište je obišao i gradonačelnik Milan Bandić, ne govoreći tada o cijeni kvadrata.

Podbrežje
PodbrežjeFoto: Igor Kralj/PIXSELL

“Istim modelom kao u Jelkovcu napravit ćemo i ove stanove, a najoptimističnija verzija jest da s radovima počnemo u svibnju 2016., kako bi se koncem 2017. godine ovamo moglo useliti prvih 600 ljudi u četiri zgrade”, izjavio je tada gradonačelnik.

Pripremni radovi su dovršeni, provedena je i cesta do naselja, a sada kreće i druga faza projekta izrade naselja, u kojoj će se sagraditi stanovi i prostori namijenjeni mladim i socijalno ugroženim obiteljima.

U PONUDI 79 STANOVA IZ JELKOVCA: Objavljeno koja je cijena najma

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr