POPULARNI TREND

VLASNICI LUKSUZNIH KUĆA U DALMACIJI PRONAŠLI NOVI BIZNIS: Evo kako se u Zagori zgrće novac tijekom zimskih mjeseci

Iako u Dalmaciji računaju s velikom zaradom od turizma preko ljeta, vlasnici luksuznih vila u Dalmatinskoj zagori ubirat će prihode i tijekom zime. Rezultat je to novog trenda organiziranja različitih proslava u luksuznim kućama za odmor.

I izvan sezone se u kućama za odmor organiziraju brojne proslave, poput momačkih i djevojačkih večeri, različitih team buildinga i ostalih fešta. Kuće se iznajmljuju na 24 sata, a zarada nije mala: radi se o svoti od dvije do tri i pol tisuće kuna.

Oko tri tisuće kuna za 24 sata zabave

Vlasnici ovakvih luksuznih kuća često ih iznajmljuju na jedan dan, društvu od 10-15 osoba. Najčešće najam kreće u petak u podne, a zabava traje 24 sata, do subote u podne. Kuće su rezervirane tjednima unaprijed, a po cijeni od oko tri tisuće kuna po jednom iznajmljivanju, svaki mjesec tijekom zime vlasnici mogu zaraditi desdetak tisuća kuna, ako iznajmljuju samo vikendima.

‘Cijena kuće nam je bila 3 tisuće kuna i u nju se moglo bez problema smjestiti i prespavati nas 15 koliko nas je bilo na djevojačkoj večeri. Kuća ima bazen, prostor za rekreaciju, igralište za balote, biljar, roštilj, lijepo je i moderno uređena i bili smo zadovoljni’, rekla je jedna zadovoljna mladenka koja je svoju djevojačku večer slavila u luksuznoj kući u Broćancu.

Rezervirati treba puno ranije

Dodaje i da je bilo teško pronaći slobodnu kuću u terminu koji joj je odgovarao jer su ih većina zauzete. Za takve je proslave kuće potrebno rezervirati puno ranije.

Pravila određuju vlasnici, a najčešće goste upozore da paze na sve u kući kako na kraju proslave ne bi morali platiti štetu. Neki, kako bi se osigurali, traže i novčani polog u slučaju da se dogodi eventualna šteta, piše Slobodna Dalmacija.

Povratak na Net.hr