SVE TRAŽENIJI

VELIKI USPJEH: Slavonski sir nakon arapskog osvaja i novo daleko tržište

ABC sir proizvođača Belje sve više osvaja nepca i “trbuščiće” diljem svijeta. Nakon izvoza na arapsko tržište, ovaj put svojim je okusom osvojio i Južnu Koreju u čije je trgovačke centre prošlog tjedna otputovala njegova prva pošiljka.

Belje je prošlog tjedna otpremilo svoju prvu pošiljku ABC sira na tržište Južne Koreje. Rezultat je to poslovne suradnje dogovorene s multinacionalnom korporacijom Lotte Co., Ltd. koja je osmi najveći poslovni konglomerat u Južnoj Koreji s osnovnim djelatnostima u proizvodnji hrane i trgovini.

Oduševljeni njegovim okusom

Poslovna suradnja Belja s Lotte je dogovorena na sajmu hrane i pića Seoul Food 2015. Južnokorejski partneri koji su se odlučili za uvoz i plasman ABC sira na police svojeg trgovačkog lanca, bili su oduševljeni njegovim svježim i prirodnim okusom.

“ABC svježi krem sir je izvozna perjanica Belja. S našim širokim asortimanom smo prisutni na svim tržištima regije, a u ovoj godini bilježimo i izvrsne izvozne uspjehe na azijskim tržištima među kojima je i tržište Južne Koreje. Zahvaljujući domaćim sirovinama i specifičnom procesu proizvodnje ABC sir je poseban po svom dugom roku trajanja što nam omogućuje daljnje izvozne projekte u sve krajeve svijeta”, izjavio je predsjednik Uprave Belja Dalibor Poznić.

Arapi dosad uvezli 100 tona

Od ukupne proizvodnje ABC sira čak 52 posto odlazi na izvozna tržišta pa se taj sir pozicionirao kao najvažniji izvozni proizvod Belja. Osim posljednjeg izvoza u Južnu Koreju, Belje je ove godine napravilo i velik iskorak izvozom ABC sira u Arapske zemlje u koje je dosad izvezeno 100 tona ABC sira.

Međunarodnom izvoznom uspjehu ABC sira svakako su doprinijela brojna međunarodna priznanja kvalitete. ABC svježi krem sir ove godine obilježava 35 godina tradicije proizvodnje.

Povratak na Net.hr