VEĆINSKO VLASNIŠTVO

VELIKA AKVIZICIJA NA HRVATSKOM TRŽIŠTU: Investicijski fond postao vlasnik Mlinara; ‘Ovo će biti međunarodni gigant’

‘Pred nama je poslovno razdoblje u kojemu ćemo zajednički graditi novi Mlinar i širiti tržišne horizonte, udružujući najbolja iskustva u misiji nastavka razvoja kompanije. U fokusu nam je proširenje ponude Mlinara kako u Hrvatskoj tako i na vanjskim tržištima. Vjerujem da će ovaj lider u pekarstvu u Hrvatskoj prerasti u ozbiljnog međunarodnog giganta’

Investicijski fond Mid Europa sa sjedištem u Londonu postao je većinski vlasnik društva Mlinar d.d., stoji u priopćenju Mlinara u kojem se također navodi kako će dosadašnji vlasnik tvrtke i predsjednik Uprave Mato Škojo ostati suvlasnik.

“U investicijskom fondu Mid Europa pronašli smo ozbiljnog partnera za realizaciju planiranih projekata rasta kompanije i ekspanzije po cijelom svijetu.  Siguran sam da je ovo veliki korak za budućnost Mlinara i da će sinergije koje donosi novi partner ubrzati razvoj našeg poslovnog sustava”, kazao je Škojo.

Mid Europa kao već dokazan partner

U Mlinaru navode kako je Mid Europa kao partner drugih tvrtki već dokazao da može osnažiti tvrtke u koje su do sada ulagali. Pritom su brojne akvizicije prerasle okvire svojih domaćih tržišta.

“Pred nama je poslovno razdoblje u kojemu ćemo zajednički graditi novi Mlinar i širiti tržišne horizonte, udružujući najbolja iskustva u misiji nastavka razvoja kompanije. U fokusu nam je proširenje ponude Mlinara kako u Hrvatskoj tako i na vanjskim tržištima. Vjerujem da će ovaj lider u pekarstvu u Hrvatskoj prerasti u ozbiljnog međunarodnog giganta”, rekao je Robert Knorr, Co-Managing partner u investicijskom fondu Mid Europa.

Aktualnim vlasničkim preslagivanjem Mlinaru je zajamčeno najprije širenje i liderska uloga u regiji, a potom i plasman na drugim kontinentima.

Povratak na Net.hr