SLOVENSKI MEDIJI TVRDE

VELIKE PROMJENE U ADRISU: Prodaju Croatia osiguranje, a jedan od najbogatijih Hrvata povlači se s čela kompanije?

Iako iz Adrisa nisu potvrdili ovu informaciju, sve su glasnija nagađanja da Adris istupa iz osiguravateljskog posla.

Jedan od najbogatijih Hrvata i vlasnik najvećeg udjela u Adris Grupi, Ante Vlahović, navodno zbog zdravstvenih problema odstupa s pozicije predsjednika Uprave te tvrtke, javlja, SiolNET.

U Adrisu nisu komentirali ovu informaciju, a kao Vlahovićev potencijalni nasljednik spominje se Damir Vanđelić, koji je prošle godine bio u igri i za šefa Vlade.

Vanđelić je, inače, na današnjoj sjednici nadzornog odbora Croatia osiguranja, postao novim predsjednikom Uprave Croatia osiguranja, javlja Telegram.

Za izvršnog direktora za područje financije Croatia osiguranja, nadzorni odbor imenovao Miroslava Klepača, članom Uprave CO-a. Dosadašnji pak predsjednik Uprave, Sanel Volarić, bit će član Uprave CO-a. Članovima Uprave ostaju i dosadašnji članovi Nikola Mišetić, Marijan Kralj i Robert Vučković, priopćeno je iz Croatia Osiguranja.

IMAJU PLAN: Adris najavljuje četiri milijarde kuna ulaganja

Ova informacija pojavila se u jeku nagađanja o Adrisovom preuzimanju najveće slovenske osiguravateljske kuće Save u kojoj trenutno ima vlasništvo nad petinom dionica.

Slovenci spominju i špekulacije da bi Adris mogao prodati Croatia osiguranje, navodno Poljacima, te se općenito maknuti iz osiguravateljskog biznisa.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr