VELIKA INVESTICIJA

Američki informatički div u Hrvatskoj će zaposliti 800 ljudi?

Menadžeri IBM-a posljednjih su se dana susreli s hrvatskim premijerom upoznavajući ga sa svojom nakanom da u Hrvatskoj otvore Centar za tehničku podršku. Ako se to ostvari, IBM bi zapošljavao 800 novih ljudi.

Premijer Tihomir Orešković na sjednici Vlade u srijedu izjavio je kako se posljednjih dana susreo s brojnim gospodarstvenicima i potencijalnim ulagačima, ali nije precizirao koji su to potencijalni ulagači. Poslovni dnevnik, pak, iz vladinih izvora doznaje da je premijer razgovarao s visoko pozicioniranim menadžerima IBM-a koji u Lijepoj našoj planiraju otvoriti Centar za tehničku podršku.

Riječ je o vrijednom projektu na čiju investiciju bi potpis trebalo staviti do kraja ožujka. Investicija bi se trebala odvijati u nekoliko faza i u konačnici bi trebalo biti zaposleno i do 800 ljudi, a navodno europski centar trebao bi biti baš u Zagrebu.

Svaka tvrtka svoje ministarstvo ima

Inače hrvatski IT gospodarstvenici dosad su se susreli s ministrima, no sastanci s premijerom, koji traži i HUP, još nisu bili na redu. Problemi s kojima se susreću su brojni, a kako bi ih lakše riješili sve IT tvrtke bi trebale biti u jednom ministarstvu dok su trenutno male u ministarstvu poduzetništva, a velike u ministarstvu gospodarstva dok su dijelovi ICT-a zapravo i u ministarstvu prometa i infrastrukture, a i u ministarstvu uprave, piše Poslovni dnevnik. Kohezivnog elementa nema.

NUDE SMJEŠTAJ I EDUKACIJU: Samo jedna hotelska kuća zapošljava 600 ljudi

SPOSOBNI SLAVONCI: Otvaraju dvije nove proizvodne linije i zapošljavaju 40-ak ljudi

 

Povratak na Net.hr