OPREZ JE NUŽAN

VAŽNO UPOZORENJE HANFE: Ne nasjedajte na lažne ‘članke’ o tajnama zarade Modrića, Rakitića, Tedeschija…

Radi se o oglasima koji ljude nagovaraju na trgovanje CFD-ovima; to su špekulativni i kompleksni financijski instrumenti, upozoravaju

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga je na popularnim internetskim stranicama uočila oglase senzacionalističkih naslova u kojima javne osobe navodno odaju tajne svoje zarade. Takvi oglasi uglavnom vode do internetskih stranica čiji sadržaj imitira izgled novinskih portala i prikazuju navodne razgovore s osobama iz javnog života: dosad su to bili Luka Modrić, Ivan Rakitić, Emil Tedeschi…

“Na navedenim stranicama se opisuje mogućnost bogaćenja u kratkom roku trgovanjem putem različitih trgovinskih platformi (Bitcoin Pro, Bitcoin SuperStar, Bitcoin Store itd.), a sve je popraćeno fotografijama luksuznih automobila, skupih putovanja i iskustvima klijenata koji su se navodno obogatili, pri čemu se često spominju nekakve posebne ponude na koje je potrebno odmah reagirati. Radi se o lažnim člancima koji se koriste za nagovaranje čitatelja na online trgovanje ugovorima za razlike (CFD-ovi). To su špekulativni i kompleksni financijski instrumenti.

Ne nasjedajte na obećanja o lakoj zaradi

Napominjemo kako je teško utvrditi tko stoji iza takvih platformi, a uglavnom se radi o inozemnim društvima koja nemaju dozvolu za pružanje investicijskih/brokerskih usluga na području Republike Hrvatske i ne nalaze se na popisu onih pružatelja investicijskih usluga iz drugih država članica za koje je, sukladno zakonskoj proceduri, Hanfa zaprimila obavijest o namjeri pružanja usluga i u Republici Hrvatskoj”, ističu.

“Hanfa poziva potencijalne ulagatelje s područja Republike Hrvatske da ne trguju putem navedenih platformi i da ne nasjedaju na obećanja lake zarade. Hanfa nije nadležna za nadzor zakonitosti poslovanja takvih društava niti može utjecati na zaštitu prava i interesa ulagatelja koji uspostavljaju poslovni odnos s istima. Kod takvih nelicenciranih pružatelja usluga vrlo često se radi i o nekom obliku prijevare ulagatelja”, upozoravaju.

Povratak na Net.hr