Ulažu 500 milijuna kuna i grade novu tvornicu, DA, u Hrvatskoj!

U moru crnih vijesti koje svakodnevno pristižu iz svih krajeva Lijepe naše, evo jedne dobre! Farmaceutska kompanija Belupo uložit će 500 milijuna kuna u izgradnju nove tvornice lijekova u Koprivnici, a za pretpostaviti je da će se time i otvoriti radna mjesta za mnoge nezaposlene Hrvate.

Realizacija projekta kreće već iduće godine. Prođu li novi pogoni testiranja i inspekcijske nadzore, očekuje se da će proizvodnja punim kapacitetom krenuti već tijekom 2016. godine, piše Liderpress.

Iz odjela za odnose s javnošću Belupa potvrdili su potrebu za gradnjom nove tvornice u Koprivnici te naveli da dvije postojeće tvornice nisu dostatne za današnje potrebe poslovanja na 16 europskih farmaceutskih tržišta.

“Nova će tvornica proizvodne kapacitete povećati za trećinu, a u polukrutim oblicima (kreme i masti) kapaciteti bi nam porasli za dva i pol puta”, potvrdili su iz Belupa.

Njihova investicija iznosit će oko 55 posto prihoda ostvarenog prošle godine, što je približno 500 milijuna kuna u naredne četiri godine.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr