U novoj tvornici uskoro otvaraju 160 radnih mjesta

Atlantic Grupa u prvom je polugodištu 2014. godine ostvarila 2,5 milijardi kuna prihoda od prodaje, što predstavlja rast od 2,1 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Dobit prije kamata i poreza (EBIT) iznosi 230,9 milijuna kuna i porasla je 5,4 posto u odnosu na prvo polugodište 2013. godine, dok neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 131,4 milijuna kuna i predstavlja rast od 14,8 posto, piše Glas Slavonije.

“Unatoč vrlo izazovnom poslovnom okruženju kojeg čine nepovoljna makroekonomska kretanja u regiji i šire, kao i nepovoljna tržišna kretanja u većini proizvodnih kategorija, Atlantic Grupa je u prvom polugodištu 2014. godine osigurala rast prihoda i profitabilnosti. Pritom je poseban naglasak bio na širenju proizvodnog i distribucijskog portfelja, kapitalnim investicijama u novi proizvodni pogon energetskih pločica te sustavnom upravljanju rizicima. U nastavku godine i dalje će naglasak biti na daljnjem razvoju poslovanja, upravljanju rizicima, održavanju likvidnosti te upravljanju financijskim obvezama”, istaknuo je Zoran Stanković, potpredsjednik Uprave Atlantic Grupe za financije.

Nova tvornica, nova zapošljavanja

U prvoj polovini godine bilježi se uspješan početak distribucije Unileverovog asortimana na tržištu Hrvatske i Slovenije te gradnja nove tvornice energetskih pločica Multipower iz asortimana sportske i aktivne prehrane u Industrijskom parku Nova Gradiška, koja je počela u travnju 2014. godine. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti od 120 milijuna kuna koji će u prvoj godini proizvodnje otvoriti 50, a uz planirani rast poslovanja u konačnici 160 novih radnih mjesta.

http://www.glas-slavonije.hr/242892/7/U-novoj-tvornici-uskoro-otvaraju-160-radnih-mjesta

Povratak na Net.hr