RAT ZBOG ŠVICARACA

U LAŽI SU KRATKE NOGE: Franak prozvao HNB zbog neistina i obmanjivanja javnosti, dostavio i dokaze

Udruga Franak dostavila je medijima dva dokumenta objavljena u Narodnim novinama koji dokazuju da bi HNB trebao posjedovati podatke o kamatnim stopama koje nije dostavio Franku navodeći ih nema.

“Da li je moguće da najviša financijska ustanova u Republici Hrvatskoj govori neistinu i obmanjuje javnost???”, pitaju se u Udruzi Franak navodeći kako su Hrvatsku narodnu banku uhvatili kako se izgovara na temelju lažnih podataka. Naime, Udruga Franak je od HNB-a, zbog konverzije kredita u švicarcima, tražila podatke o kretanjima kamatnih stopa po tim kreditima kod svih banaka. No, iz HNB-a su im odgovorili kako podatke ne mogu dostaviti jer one koji HNB ima datiraju tek s kraja 2011. godine.

Odluka iz 2003. i 2006.

Da to baš i nije tako ili da se nije poštovao zakon dokazuju dva dokumenta koje je Franak u međuvremenu dobio u posjed. Naime, riječ je o odlukama Hrvatske narodne banke iz 2003. i 2006., objavljenima u Narodnim novinama, a prema kojima su sve banke obvezne dostavljati izvješća o kamatnim stopama na kredite i depozite. Odluke je potpisao tadašnji guverner Željko Rohatinski.

Franak se 19. listopada žalio na negativan odgovor HNB-a Povjerenici za informiranje Ana-Mariji Musa, no navode da do danas njihova žalba nije riješena.

ŠOKIRANI DUŽNICI KREDITA U FRANCIMA: Nakon konverzije kredita dobili na naplatu veće rate

UDRUGA FRANAK NAPALA HNB: “Bez imalo obzira nastavljaju se igrati ljudskim sudbinama”

Povratak na Net.hr