U hrvatske trgovine stiglo rješenje za čekanje na blagajnama!

Inteligentna kolica rezultat su tehnologijsko-istraživačkog projekta “Inteligentna kolica za kupnju u prodajnim centrima” na kojem je posljednjih godina radila ekipa hrvatskih stručnjaka iz različitih polja znanosti. Uskoro bi se mogla naći u trgovinama diljem Lijepe naše.

Prva inteligentna kolica za kupnju stigla su u hrvatske prodajne centre. Ovaj inovativni proizvod nazvan je “Shop&Touch”, a sastoji od zaslona osjetljivog na dodir koji služi za komunikaciju s korisnikom, te barkod čitača za jednostavno učitavanje informacija o proizvodu. “Shop&Touch” se postavlja na obična kolica u prodajnim centrima, lagan je za korištenje te tako postaje idealni pomoćnik pri svakodnevnoj kupnji, priopćili su iz tvrtke Husar koja je zaslužna za realizaciju projekta inteligentnih kolica. Na toj su ideji radili od 2008. godine, a već su početkom prošle godine uspjeli napraviti funkcionalni uređaj.

“Inteligentna kolica “Shop&Touch” nedavno su postavljena u prodajni centar Konzum u Splitu. Brojni korisnici već su ih isprobali i veoma su zadovoljni. Naša kolica omogućila su automatsku naplatu kupljenih proizvoda na blagajni, jer kupci sami skeniraju sve proizvode koje kupe, te tako mogu zaboraviti na duga čekanja u redovima. Ovo svakako možemo nazvati jedinstvenim iskustvom kupnje” kazao je Miljenko Perić, direktor rečene splitske tvrtke.

Inteligentna kolica rezultat su tehnologijsko-istraživačkog projekta “Inteligentna kolica za kupnju u prodajnim centrima” na kojem je posljednjih godina radila ekipa hrvatskih stručnjaka iz različitih polja znanosti, a koji je djelomično financirao Hrvatski institut za tehnologiju. Projekt inteligentnih kolica prvi je projekt Hrvatskog instituta za tehnologiju koji je u potpunosti komercijaliziran, navodi se još u priopćenju.

Povratak na Net.hr