VELIKA INVESTICIJA

U GOSPIĆU SE GRADI POGON VRIJEDAN PREKO 20 MILIJUNA EURA: Investitor traži 30 zaposlenika, evo koji su hitno najpotrebniji…

Nakon tvornice Kalcit ovo je druga velika greenfield investicija na području Grada Gospića u zadnjih tridesetak godina

U Gospiću se bliži kraju izgradnja kogeneracijskog postrojenja tvrtke Energana Gospić 1. Riječ je o investiciji vrijednoj više od 20 milijuna eura, a radovi bi trebali biti gotovi u prosincu te potom obavljen i tehnički pregled.

Nova Energana zaposliti će tridesetak radnika, a investitor, češki GEEN Holding već traži zaposlenike, piše Poslovni dnevnik.

VELIKI INVESTICIJSKI BUM, SVE SE PRETVORILO U GRADILIŠTE: U jednom malom hrvatskom gradu niče mega projekt ‘težak’ 700 milijuna kuna

Hitno traže inženjere elektrotehnike i strojarstva

“Već u ovom trenutku tvrtka GEEN traži hitno inženjere elektrotehnike i strojarstva koji trebaju proći obuku prije puštanja postrojenja u pogon. Dakle, u Gospiću se u 2020. godini otvara nekoliko radnih mjesta, a do kraja godine će se tražiti i druga zanimanja u novootvorenim pogonima tvrtke”, kazao je gradonačelnik Gospića Karlo Starčević.

Ovo postrojenje na biomasu, izlazne snage 5 MW, karakterizira istodobna proizvodnja električne i toplinske energije u jedinstvenom procesu. U okviru projekta gradi se i dodatni pogon – sušara, namijenjena sušenju drvne sječke. Proizvedenu električnu energiju preuzimat će HEP, a toplinska energija primarno će se koristiti za potrebe tehnološkog procesa (sušenje biomase) te po pogtrebi i za grijanje Grada.

Nakon izgradnje tvornice Kalcit ovo je druga velika greenfield investicija na području Grada Gospića u zadnjih tridesetak godina.

INVESTICIJA TEŠKA 420 MILIJUNA KUNA: U Novskoj se gradi kampus za sport oko kojeg se vrti više novca no što možete zamisliti

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr