VIDEO: U 15. godini zaradila prvi milijun na – japankama

Američki mediji zadivljeni su poslovnim uspjehom 15-ogodišnje Madison Robinson, koja je unatoč svojoj dobi uspjela zaraditi ozbiljan novac i stvoriti ozbiljan posao.

Kompanija FishFlops zaradila je prvi milijun dolara dizajnom i prodajom uglavnom odjeće za djecu – prvenstveno japanki, ali i majica, šilterica, šorceva i slično. Naglasak je na “uglavnom”, jer je djevojčica iz Cypressa u američkom Teksasu, Madison Robinson, proširila modnu liniju knjigama za djecu koje sama piše, a uskoro će lansirati aplikacijame i videoigre koje se zbivaju pod morem.

Iako ima online trgovinu na svom portalu, sklopila je ugovore s prodajnim kućama Macy’s, Journey’s i Nordstrom i do sada je prodala više od 60 tisuća pari japanki koje koštaju između 100 i 200 kuna. Dodatnih je 10.000 poklonila dječjim bolnicama u Teksasu.

http://www.khou.com/templates/belo_embedWrapper.js?storyid=205310301&pos=top&swfw=596http://swfs.bimvid.com/player-3.2.15.swf?x-bim-callletters=KHOUhttp://www.khou.com/templates/belo_embedWrapper.js?storyid=205310301&pos=bottom&ref=http://www.khou.com/community/Cypress-students-big-business-dreams–205310301.html

Otac joj dao lovu za pokretanje posla

Prve je japanke dizajnirala kao osmogodišnjakinja i pokazala ih svom ocu. On je bio oduševljen i dao joj novac da pokrene biznis, što se i ostvarilo prije dvije godine kada je izbacila prvu liniju sa šest uzoraka.

“Ženim da FishFlops postanu brend za životni stil… za sve što vam može zatrebati, od plahti do odjeće”, kazala je. Novac je planirala potrošiti na školovanje, iako je sad već očigledno će joj ostati višak. Studirat će, naravno, ekonomiju.

Povratak na Net.hr