DOBAR POSAO NA HVARU

NUDE 6000 KUNA PLAĆE, ALI SAMO SLAVONCIMA: ‘Prijave iz Zagreba i Splita i ne otvaram. Odande se dolaze više kupati nego raditi’

Slavonci su kod poslodavaca u turizmu sve više na cijeni. Pa tako jedan s Hvara traži radnike prije svega iz tog dijela Hrvatske. Nudi im plaću od šest tisuća kuna, dodatnu plaću, smještaj i hranu.

Svake godine turistička sezona sve ranije počinje pa su se tako brojni poslodavci već u siječnju požurili naći radnike. No, Vila Jagodina iz Hvara, koja je oglas na jednom internetskom portalu objavila ovih dana, traži posebno samo ljude iz Slavonije, piše Glas Slavonije. Kao i brojni drugi, tvrde kako su Slavonci vrijedni, odgovorni, savjesni i pošteni, a za takav njihov odnos prema radu nude im plaću od šest tisuća kuna, dodatke na plaću, urednu prijavu, smještaj i hranu.

“Prijave za posao iz Zagreba, Splita…, reći ću vam otvoreno, i ne otvaram. Odande se dolaze, zapravo, više kupati nego što ih zanima posao. Najbolji radnici su Slavonci, marljivi, odgovorni, sposobni i, najvažnije je, pošteni”, kaže Ana Hraste čiji je otac vlasnik vile kapaciteta od 25 do 30 gostiju.

“Ako nećeš dati veću plaću, nećeš ni dobiti”

Svoje mišljenje o radnicima iz Slavonije temelji na dosadašnjem iskustvu. Lani su tako, kaže, bili toliko zadovoljni dvjema djevojkama iz Orahovice i Donjeg Miholjca da su im dali i “ekstra plaću”. Ana Hraste da prednost pri zapošljavanju daju ženama, zbog samo jedne smještajne jedinice koju imaju.

“Plaćamo i put, a trebamo šest radnika”, dodaje Ana Hraste. Na upit kako to da oni nude plaću od čak 6000 kn, a mnogi drugi tek minimalac, kći vlasnika vile za Glas Slavonije odgovora: “Ako nećeš dati, nećeš ni dobiti. To je naš stav! Više mi se isplati dati veću plaću, tada su ljudi odgovorniji u radu za takvo primanje!”

Američki informatički div dolazi u Hrvatsku, zapošljavat će 800 ljudi?

NUDE SMJEŠTAJ I EDUKACIJU: Samo jedna hotelska kuća zapošljava 600 ljudi

BITKA ZA SEZONCE: Mladim ljudima nude posao diljem naše obale

Povratak na Net.hr