Todorić otvorio prvu benzinsku i spustio cijene

Projekt Ivice Todorića o samoposlužnim benzinskim postajama zaživio je u utorak. U zagrebačkim Donjim Sveticama s radom je počeo prvi Konzum benz, koji je posjetiteljima ponudio niže cijene nego na drugim crpkama.

Konzum benz Ivice Todorića dijelom je opravdao očekivanja prema kojima se najavljivalo da će nuditi benzin po cijenama nižim od 10 kuna. Naime, pilot-projekt samonaplatnih benzinskih postaja počeo je s radom u utorak na http://danas.net.hr/specijal/zagreb Donjim Sveticama, i nudi gorivo 10-ak lipa jeftinije od INA-e, Tifona, OMV-a ili Lukoila.

Dobar je to marketinški potez za privlačenje kupaca u Konzum koji se nalazi odmah preko puta samonaplatnih benzinskih postaja.

Do lipnja na još šest lokacija

Cijena eurosupera 95 BS u Konzum benzu je 10,62 kune, a eurodiesela BS 10,03 kune, piše Večernji list.

Agrokorov projekt modernog maloprodajnog koncepta samoposlužnih crpki do lipnja bi trebao zaživjeti na još šest mjesta u blizini Konzumovih prodavaonica i tada će i službeno biti predstavljen javnosti.

Iako su iz Agrokora najavljivali da pripremaju provedbenu plansku dokumentaciju za gradnju deset benzinskih postaja, dokle su stigli i koliko će sve to stajati, još uvijek je nepoznanica. Struka procjenjuje da će svaka od njih Ivicu Todorića stajati najmanje milijun eura.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr