Novi model

TEŠKE GODINE: Francuska proglasila “stanje ekonomske hitnosti”

Francuski predsjednik Francois Hollande proglasio je “stanje ekonomske hitnosti” i kazao da je vrijeme da se redefinira postojeći ekonomski i socijalni model u zemlji.

Francois Hollande u godišnjem obraćanju biznismenima predložio je paket mjera koje na snagu stupaju odmah, a koje bi trebale dovesti do rasta francuske ekonomije koja je već neko vrijeme stagnira.

Francuski predsjednik nije tražio poduzimanje nikakvih izvanrednih mjera, a predložene bi u prvom redu trebale dovesti do pada stope nezaposlenosti.

Kako prenose agencije, između ostalog, mjere uključuju državne potpore za male i srednje tvrtke koje bi  zaposlile mlade i nezaposlene osobe.  Tvrtke s manje od 250 radnika dobit će 2.000 za svako zapošljavanje, uz napomenu da ugovori moraju biti potpisani na najmanje šest mjeseci.

Milijardu eura za usavršavanje

U dvije godine za usavršavanje 500 tisuća zaposlenika Francuska će uložiti milijardu eura. Hollande  je naveo da u pitanje ne bi trebalo dovoditi dužinu radnog tjedna koja je u zemlji sada definirana na 35 sati.

Naglasio je hitnost unapređenja i prilagođavanja francuskog poslovnog modela u skladu s brzorastućom i visoko globaliziranom ekonomijom.

Iako nije precizirano u detalje, paket ekonomskih mjera podrazumijeva i ukidanje pojedinih privilegija zaposlenih kako bi se kompanije ohrabrile da zapošljavaju nove ljude.

PAD NEZAPOSLENOSTI U EU: Češka uz bok Njemačkoj, Hrvatska među gorima

PORAZ RAZUMA: Francuska ekstremna desnica nakon terorističkih napada najjača stranka u zemlji!

Neočekivano priznanje: Francuska je bankrot!

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr