STIGAO EUROSPIN

TALIJANSKI TRGOVAČKI LANAC OTVORIO PRVI DUĆAN U HRVATSKOJ: Planiraju otvoriti još stotinu, ali… ‘Ne vidim gdje bi to mogli napraviti’

U zadarskom će supermarketu talijanski Eurospin prodavati isključivo svoje robne marke hrane, pića, kućnih potrepština i druge robe po, kako najavljuju, nižim cijenama od konkurencije

Nakon gotovo dvogodišnjih priprema talijanski diskonter Eurospin otvara 13. kolovoza u Zadru svoj prvi od 100 najavljenih supermarketa na našem tržištu, piše u subotu Jutarnji list.

Kao i u Italiji gdje imaju preko tisuću trgovina i u Sloveniji gdje ih imaju pedesetak, i u zadarskom će supermarketu Eurospin prodavati isključivo svoje robne marke hrane, pića, kućnih potrepština i druge robe po, najavljuju, nižim cijenama od konkurencije.

TALIJANSKI TRGOVAČKI LANAC STIŽE U HRVATSKU: U Italiji i Sloveniji imaju 1000 trgovina, evo gdje će kod nas otvoriti prvu

‘Ne vidim gdje bi mogli otvoriti 100 supermarketa’

Iako je po osnivanju tvrtke-kćeri za Hrvatsku u Rijeci u listopadu 2018. Eurospin najavio da će prve supermarkete otvoriti u gradu na Rječini i u Zagrebu, izbor je ipak pao na Zadar, na lokaciji gdje je nekoć poslovala Billa.

“Više stranih trgovačkih lanaca izabralo je upravo Zadar za ulazak na naše tržište pa me ne čudi da je i Eurospin povukao takav potez”, komentira direktor Narodnog trgovačkog lanca i predsjednik Udruge trgovine pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca Martin Evačić.

Na pitanje hoće li Eurospin izazvati velika preslagivanja u domaćoj trgovini ako ostvari najavu o 100 prodajnih mjesta u zemlji, Evačić nam je, prije svega, izrazio sumnju u ostvarivost takvog plana Eurospina.

“Iskreno, ne vidim gdje bi oni mogli otvoriti 100 supermarketa u Hrvatskoj, naše tržište maloprodaje prilično je saturirano u cjelini, a i tržište diskontera unutar sektora, isto tako”, kazao je Evačić, donosi Jutarnji list.

STIŽE TALIJANSKI TRGOVAČKI LANAC I DONOSI NIŽE CIJENE: ‘Sve je puno jeftinije nego u Hrvatskoj’

Povratak na Net.hr