VELIKI UDARAC

UKRALI BITCOINE VRIJEDNE 64 MILIJUNA DOLARA: Usred rasta cijene na tržištu, Slovenci se našli na meti hakera

Dok cijena Bitcoina na tržištu divlja, hakeri su odlučili na nelegalan način uključiti se u njihovu trgovinu pa su jednom slovenskom servisu ukrali bitcoine u vrijednosti 64 milijuna dolara.

Oko 64 milijuna dolara u bitcoinima ukrali su hakeri od slovenskog servisa za čuvanje i rudarenje bitcoina NiceHesha.

Šef marketinga NiceHasha Andrej P Škraba kazao je kako su zaustavili trgovanje dok traje istraga te da surađuju s vlastima. “Napad je bio vrlo profesionalan, a ukradeno je oko 4700 bitoina”, dodao je.

NiceHash je jedan od brojnih servisa koji spaja ljude koji žele prodati procesorsko vrijeme svojih računala u zamjenu za bitcoine. Korisnicima su poručili da promijene svoje lozinke, dok istražuju upad u sustav. “Znamo da ćete imati puno pitanja i molimo vas za strpljenje i razumijevanje dok istražujemo uzroke napada i pronađemo odgovarajuća rješenja za budućnost servisa”, naveli su, a prenio The Guardian.

U međuvremenu, cijena bitcoina i dalje raste i danas je već prešla 15.000 dolara. Brojni su zbog velikog porasta cijene i prave histerije koja je nastala zbog toga i sami se odlučili uključiti u trgovinu pa je cijena i stoga još dodatno rasla.

Upravo sve to, čini se, privuklo je i hakere koji su odlučili zraiti mimo legalnog uključivanja u trgovinu.

Povratak na Net.hr