KANADSKA PRIČA

ŠEF POSLOVNOG CARSTVA: Iz Hrvatske otišao s koferom vrijednim 20 dolara, sada je težak 200 milijuna

Varaždinac Robert Herjavec s roditeljima je sedamdesetih otišao u Kanadu s koferom vrijednim 20 dolara. Danas posjeduje poslovno carstvo i težak je 200 milijuna dolara.

Kada su roditelji Roberta Herjavca (52) sedamdesetih godina s koferom vrijednim tek 20 dolara u ruci iz Varaždina pobjegli u Kanadu, vjerojatno nisu ni mogli sanjati da će tada 8-godišnji dječak danas biti uspješni poslovan čovjek težak 200 milijuna dolara. “Napustili smo dom s jednim koferom punim stvari i došli u stranu zemlju tragajući za boljim životom, iako nitko od nas nije znao ni riječ engleskog”, priča Herjavec dok sjedi u svom stanu vrijednom tri milijuna dolara. Obitelj je iz Varaždina otišla je Robertov otac, zbog kritiziranja Titovog režima, nije mogao dobiti posao. No, daleko veću sreću imao je njegov sin koji je na fakultetu u Torontu završio povijest i političke znanosti.

Prodao tvrtku i nastavio se “penjati”

Isprva je radio u filmskim produkcijama, a potom se prijavio na oglas IBM-a. Kako nije imao uvijete za to radno mjesto, rekao im je da će raditi šest mjeseci besplatno pod uvjetom da ga prime. I učinili su to. Herjavec je u međuvremenu radio i kao konobar, ali i napredovao u svijetu tehnologije. Pokrenuo je tvrtku BRAK Sistems i prodao je gigantu AT&T za 30 milijuna dolara. Danas je direktor Herjavec grupe, jednog od svjetskih lidera na području sigurnosti na internetu, piše Telegraf.rs.

Robert Herjavec Kym Johnson
Robert Herjavec Kym JohnsonFoto: AFP

“Težak” je 200 milijuna dolara, a osim stana u Californiji, posjeduje i vilu u Ontariju vrijednu 7,5 milijuna dolara. U vezi s australijskom plesačicom Kym Johnson, koju je upoznao na projektu Ples sa zvijezdama. Zbog nje je ostavio suprugu Diane Plese s kojom ima troje djece.

Telegraf.rs/Danas.hr

Povratak na Net.hr