RUSI SU NEZADOVOLJNI

SBERBANK ZGROŽEN RAMLJAKOVOM OBJAVOM KREĆE U PROTUUDAR: ‘Neugodno smo iznenađeni i žalit ćemo se’

Nakon što je danas Ante Ramljak izjavio u javnosti da je izvanredna uprava Agrokora osporila potraživanja Sberbanka zbog toga što je riječ o tražbinama oko kojih se vode sudski postupci, oglasila se i ta ruska banka.

U svom priopćenju istaknuli su kako su neugodno iznenađeni objavom te da će protiv takve odluke podnijeti žalbu.

RAMLJAK OBJAVIO KOME SVE AGROKOR DUGUJE I KOLIKO: ‘Znali smo da je brojka užasna… Sberbank? Prestanite od njih raditi monstruma’

“Nesporno je i javno poznato da Sberbank ima potraživanje prema Agrokoru te povezanim i ovisnim društvima, o čemu je i sam izvanredni povjerenik nebrojeno puta govorio u medijima tijekom proteklih sedam mjeseci.

Sberbank je prijavila svoje potraživanje na zakonom propisan način, s dokumentacijom kojom dokazuje osnovanost i visinu svog potraživanja.

Svi, pa tako i Sberbank, imaju pravo poduzimati sve pravno dopuštene mjere, pred bilo kojom jurisdikcijom, bilo u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu, za zaštitu svojih legitimnih interesa. Nitko, samo zbog te činjenice, ne smije biti diskriminiran niti, temeljem navedenog, smije ili može uskratiti priznavanje tražbine.

Sberbank, nažalost, protiv ovakve odluke mora podnijeti žalbu, što će, po našem razumijevanju, samo produžiti cijeli postupak i uzrokovati dodatne troškove”, stoji u priopćenju Sberbanka.

Povratak na Net.hr