SASVIM LIJEP IZNOS

PROSJEČNA NETO PLAĆA U ZAGREBU BILA JE 7.686 KUNA: A najviša je iznosila 13.646 kuna – zna se i kome je isplaćena

U Zagrebu je prosječna neto plaća za svibanj bila 7686 kuna te tako viša od prosječne mjesečne plaće na razini Hrvatske

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za svibanj ove godine iznosila je 7686 kuna, što je nominalni porast za 1,9 posto u odnosu na svibanj prošle godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za svibanj na razini Hrvatske, koja je iznosila 6655 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je viša za 1031 kunu.

Prosječna plaća prema djelatnostima

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša je prosječna neto plaća u pravnim osobama u Zagrebu za svibanj bila isplaćena u djelatnosti popravak i instaliranje strojeva i opreme, u iznosu od 13.646 kuna. Nasuprot tomu, najniža je isplaćena u proizvodnji odjeće, u iznosu od 4.411 kuna.

Prosječna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Zagrebu za svibanj ove godine iznosila je 10.851 kunu, što je u odnosu na prosjek za svibanj prošle godine nominalni porast za 2 posto, pokazuju podaci Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

Povratak na Net.hr