DOBRE ODLUKE

EVO GDJE JE NAJISPLATIVIJE ULOŽITI NOVAC: Završit ćete u plusu kako god okrenete, uvjerite se i sami

Nitko ne voli biti neugodno iznenađen troškovima, teškim životnim situacijama ili prirodnim nepogodama. Neovisno o tome živite li sami ili imate veliku obitelj, osiguravanje vašeg doma ili života od velike je važnosti

S razlogom je uvriježena poslovica “bolje spriječiti nego liječiti”, a to se posebno odnosi na vašu sigurnost. Mnogi, primjerice, niti ne znaju da su uz American Express® kartice osigurani u Generali osiguranju od posljedica nesretnog slučaja, a iznosi osiguranja ovise o vrsti kartice čiji ste korisnik. Po pojedinim American Express karticama, korisnici imaju i putno osiguranje i to za pokrića troškova kašnjenja leta i/ili prtljage i gubitka prtljage…

Osim životnog osiguranja, dobro je imati i osiguranje u slučaju nepredviđenih slučajeva. Tada si osiguranjem možete nadoknaditi štetu te sigurno krenuti u daljnje planiranje i stvaranje. Neke od prirodnih nepogoda protiv kojih možete osigurati svoj dom su požar, eksplozija, oluja, tuča, udar groma, klizanje i odron tla te pritisak snijega. Imate mogućnost osigurati svoju kuću od temelja do krova, što uključuje i dodatne objekte oko nje – garažu i ostave. Također se možete pobrinuti da vam je i vikendica sigurna od svih elementarnih nepogoda. Osim prirodnih katastrofa, svoj dom možete osigurati protiv pada letjelice, izljeva vode, loma stakla, vandalizma na objektu, ali možete i osigurati troškove zamjenskog stana. Ovisno o svome ugovoru možete zaštititi građevinski dio objekta, ali i objekte u njemu.

Neki od najvrjednijih predmeta u domaćinstvu su električni uređaji i kućanski aparati. Upravo iz tog razloga možete osigurati uzroke štete na svojim uređajima kao što su krađa, eksplozija, mehaničko djelovanje sile i različite pogreške u rukovanju. Ako i dalje niste sigurni treba li vam to, pronašli smo pet razloga zašto je pametno osigurati dom i kućanske uređaje.

1. Mjesečni izdaci za osiguranje manji su od moguće štete
Kroz ugovor osiguravanja vašeg doma i kućanskih uređaja možete dogovoriti mjesečno plaćanje zbog čega nećete osjetiti veliku promjenu u svome novčaniku. Cijene premija nisu visoke, ali ako dođe do elementarne nepogode ili provale, saznat ćete koliko je isplativo bilo izdvojiti malo novca svakog mjeseca.

2. Možete osigurati baš svaki kućanski uređaj
Kao što smo već naveli, osigurati možete i mnoge uređaje koji se koriste u vašem domaćinstvu uključujući antenske uređaje i bojlere. Dugotrajnim nepravilnim korištenjem mnogi se aparati brže istroše i pokvare. Ako ste osigurani nakon kvara ćete mnogo lakše i jeftinije zamijeniti stari pokvareni kućanski uređaj za novi.

3. Nema potrebe za dodatnim troškovima
Mjesečno ili godišnje plaćanje premije za osiguranje omogućava vam da nakon prirodne nepogode ili provale nemate dodatnih troškova jer velik dio tih troškova pokriva osiguranje koje ste ugovorili. Dakako, sve će to točno ovisiti o ugovoru koji potpisujete. Kod nekih osiguranja čak možete ugovoriti da vam osiguraju troškove zamjenskog stana.

4. Imovinsko osiguranje stvar je osobne odluke
Činjenica da osiguranje vašeg doma i kućanskih aparata nije zakonska obveza znači da imate potpunu slobodu oko toga što želite osigurati te na koje objekte u svom domu želite obratiti posebnu pozornost.

5. Ne možete kontrolirati prirodu, ali možete osiguranje
Trošak osiguranja zanemariv je s obzirom na to kakav trošak biste imali da zaista dođe do elementarne nepogode. Potresi, požari i ostale elementarne nepogode sve su češće, a vaša kuća ili stan postaju sve stariji. Vaša kuća stari zajedno s vama – svake godine su vam instalacije, zidovi i krov sve stariji i podložniji raspadanju uslijed neke prirodne katastrofe. Iako prirodu ne možete kontrolirati, možete kontrolirati osiguravanje svog doma i obitelji.

Povratak na Net.hr