BITKA ZA KONKURENTNOST

PROJEKT VRIJEDAN 18 MIL. KUNA: Tvrtka generala Ante Gotovine širi biznis i zapošljava

Tvrtka generala Ante Gotovine do kraja bi idućeg mjeseca trebala završiti radove na novoj hladnjači za skladištenje ribe u Zadru. Projekt je vrijedan 18 milijuna kuna i omogućit će im dugoročnu konkurentnost u toj vrsti biznisa, a po njegovom završetku doći će i do novih zapošljavanja.

Tvrtka u suvlasništvu generala Ante Gotovine Pelagos net farma ovih dana ulaže čak 18 milijuna kuna u gradnju nove hladnjače u Trajektnoj luci Gaženica u Zadru, piše Zadarski.hr. Riječ je o tvrtki koja se bavi uzgojem tuna i koja se, prema riječima direktora Nenada Horvata, mora proširiti jer joj dosadašnji zakupljeni kapaciteti skladištenja više nisu dovoljni. Tako će tvrtka skladište rasutih tereta na gatu pretvoriti u suvremenu hladnjaču za promet i smrzavanje male plave ribe.

Nova hladnjača omogućuje dugoročnu konkurentnost

“U početku smo investiciju planirali na 16,5 milijuna kuna, no tijekom radova naišli smo na neke nepredvidive stvari što je povećalo iznos investicije. Novi objekt imat će kapacitet skladištenja od 1500 tona ribe za prehranu tuna te još 100 tona za smrznutu ribu”, kazao je Horvat dodajući kako se na Mediteranu svake dvije godine povećaju kvote za uzgoj tune 20 posto te da će im nova hladnjača omogućiti dugoročnu konkurentnost na tržištu. Radove planiraju završiti do kraja studenog, piše Zadarski.hr.

“Za sada imamo 30 zaposlenika, a završetkom izgradnje otvorit ćemo još najmanje sedam novih radnih mjesta”, kazao je direktor Pelagos net farme.

Zadarski.hr/Danas.hr

Povratak na Net.hr