REKORDER S MORA

PRODORNI POPUT BURE PO KOJOJ SU POZNATI: Ovaj hrvatski grad povukao je najviše novca iz EU fondova unatrag 4 godine

“Dolazili su ovdje kod nas kolege iz Županija, gradova koje je zanimalo naše iskustvo – i svima sam im ja mogao odgovoriti isto – tajna je u ljudima”, otkriva Darko Nekić, gradonačelnik Senja – grada koji je rekorder u prikupljenom novcu iz europskih fondova unatrag četiri godine.

Grad Senj u posljednje je četiri godine povukao najviše novca iz europskih fondova. Riječ je o 2563 kune po stanovniku, objavio je Institut za javne financije. Dnevnik.hr piše kako je povučenih 35 milijuna kuna utrošeno u osam projekata među kojima su i oni iz vodoopskrbe, kanalizacije i obrazovanja te sportski centar s terenima, dječjim igralištem i boćalištem.

“Morate imati viziju, a naša vizija je razvoj grada Senja. Morate voljeti svoj posao i biti odgovorni i kvalitetno to odraditi” riječi su kojima ravnateljica ustanove za razvoj grada Senja Dorotea Prpić komentira dobre rezultate.

Bura kao simbol, ali i novi projekt!

Zbog svoje povijesti, Uskoka i kule Nehaj te netaknute prirode i blizine Velebita Senj je sve zanimljiviji turistima. Senjani uz to sve žele uklopiti i ono po čemu su itekako poznati, a to je njihova bura. I ona je u jednom od idućih projekata za koje će zatražiti novac od Europske unije.

Orkanska bura u Senju
Orkanska bura u SenjuFoto: Robert Anic/PIXSELL

“Dolazili su ovdje kod nas kolege iz Županija, gradova koje je zanimalo naše iskustvo – i svima sam im ja mogao odgovoriti isto – tajna je u ljudima”, objasnio je gradonačelnik Darko Nekić. Korištenje novca iz europskih fondova jedini je način napretka za male sredine, poput Senja koji ima proračun od četrdeset milijuna kuna.

Povratak na Net.hr