PROBLEMI AGROKORA

POTONULE TODORIĆEVE DIONICE: ‘Žestoko je krenulo jutros, zavladala je panika na burzi’

Na zagrebačkoj burzi Crobexi indeksi su se jutros spustili gotovo tri posto, ponajviše pod pritiskom potonuća cijena dionica Agrokorovih izdanja.

ODLUČENO NA TAJNOM SASTANKU U VLADI: Država neće spašavati Agrokor, bijesni Todorić zaprijetio posljedicama

PETROV TODORIĆU POSLAO OŠTRU PORUKU: ‘On je odgovoran za stanje u Agrokoru, država ga neće spašavati’

Crobexov indeks oko 11 sati ujutro bio je u minusu 2.97 posto, na 2.153 boda, što je njegov najveći pad od kolovoza 2011. godine. Tada je u jednom danu potonuo za 4.8 posto. Istovremeno, Crobex10 spustio s e za 2.94 posto, na 1.229 bodova.

Redovni promet dionicama premašio je 19 milijuna kuna te je bio gotovo 15 milijuna veći nego jučer u isto doba.

Panika na burzi

‘Žestoko je krenulo jutros, gotovo bi se moglo reći da je zavladala panika. Na domaćem tržištu oko 11 sati u plusu je bilo svega 5 dionica, i to onih manje likvidnih. Sve ostale su u minusu, a najviše kompanija iz sastava Agrokora, koje su cijelu burzu povukle u minus’, rekao je Roman Rinkovec, broker u investicijskom društvu Credos, prenosi N1.

On kaže kako ćemo tek vidjeti kako će se tržište dalje kretati.

Kompanije Agrokora najviše na udaru

Najviše su na udaru prodaja dionice kompanija iz sastava Agrokora.

Dionici Leda, koja je s prometom od 5.3 milijuna kuna najlikvidnija, cijena dionice potonula na 10.16 posto. Dionica Jamnice izgubila je na cijeni 14.75 posto. Dionici Belja cijena je pala 11.60 posto.

Nešto manji prometi, ispod 100.000 kuna, ostvareni su i dionicama Vupika i Zvijezde. Njihove cijene također su pod jakim pritiskom prodaja. Dionica Vupika pojeftinila je 10.23 posto, a Zvijezde za 7.42 posto.

Povratak na Net.hr