Ima li zainteresiranih?

NUDE SMJEŠTAJ I EDUKACIJU: Samo jedna hotelska kuća zapošljava 600 ljudi

Čak 600 sezonskih radnika traži hotelska grupacija Sunčani Hvar, što je više nego ikad do sada. Konobari, kuhari, recepcionari, neka su od najtraženijih zanimanja. Toliko željeni posao neki su već dobili.

Gužva u splitskom zavodu za zapošljavanje. Svi žele raditi na Hvaru, no prije posla ide razgovor. Marina se prijavila za rad u rezervaciji. “Dobro je prošao razgovor, pa dobila sam posao očekujem jedno novo iskustvo koje će mi pomoći da se dalje razvijam u karijeri”, kazala je Marina za Novu TV.

VEĆ POČEO LOV NA SEZONCE: Prilika za nezaposlene da ranije dođu do posla

Predstavnici Sunčanog Hvara obavili su preko tisuću razgovora za sezonske poslove ovog ljeta. Prijava je bilo znatno više. Potrebe u ovoj hotelskoj grupaciji nikad nisu bile veće.

“Obzirom da se poslovanje širi i obzirom da smo u procesu renoviranja i potpunog rekonstruiranja jednog od hotela tako da potrebe sa prošlogodišnjih 530 sezonskih radnika sada su na broju 600”, kaže Blaženka Tomičić iz Sunčanog Hvara.

Radnicima, kažu, nude smještaj i hranu, ali i edukaciju.

Hotel Amfora dio je grupacije Sunčani Hvar
Hotel Amfora dio je grupacije Sunčani HvarFoto: Borna Filić/Pixsell

U Hrvatskoj je prošle godine bilo zaposleno preko 40 tisuća sezonaca. Prema podacima koje su Novoj TV potvrdili u HZZ-u Split, u odnosu na 2014 bilo je to povećanje za 8,8 posto.

Vjeruju da će se ove godine zaposliti još više sezonaca. Mnogi koji ovu sezonu dobiju posao, nadaju se da će ostati raditi i nakon ljeta.

BITKA ZA SEZONCE: Mladim ljudima nude posao diljem naše obale

POČELA POTRAGA ZA SEZONCIMA: Šibenski hoteli i restorani traže radnu snagu

ISPOVIJEST SEZONCA ‘Nema slobodnog dana ni za sprovod, radi se po nekoliko poslova…’

 

Povratak na Net.hr