U Hrvatskoj će se uskoro odmarati najbogatiji ljudi svijeta

Hotel Amanresort Cavtat, čiji početak izgradnje će se najaviti u petak u Cavtatu, daleko je najjača i najluksuznija investicija u hrvatski turizam, a u Hrvatsku će na odmor dovesti basnoslovne bogataše s liste 200 najbogatijih ljudi svijeta.

Gosti Amanresorta Cavtat doletjet će privatnim avionima, spavati u sobama od 160 kvadrata uz brigu bar pet sobara i privatnih batlera, noćenje će plaćati bar 1.200 eura po osobi, ići će na izlete luksuznim brodovima na Sveti Stefan i Veneciju, ali i druge destinacije koje požele.

Neće se pritom slikati po novinama i njihov će dolazak uglavnom biti neopažen, a za Cavtat će saznati od svojih prijatelja i poznanika, putem usmene predaje, jer je lanac Amanresorts u tolikoj mjeri luksuzan da gotovo i ne treba reklamu, a jedna od njegovih najvećih vrijednosti maksimalna je diskrecija koju pruža svojim gostima.

Soba vrijedna 750 tisuća eura

Kako doznaje Poslovni dnevnik, Amanresort Cavtat će se izgraditi na mjestu bivšeg Hotela Makedonija. Imat će svega 40-tak soba koje se zbog svoje kvadrature i luksuza jedva to mogu i nazvati, a ulaganje po sobi iznosit će nevjerojatnih 750 tisuća eura.

Čitava investicija naime vrijedna je oko 30 milijuna eura, a investitor je Petros Stathis, grčki biznismen koji osim u turizam ulaže u telekomunikacijski, bankarski i financijski sektor u cijelom svijetu.

Petros Stathis, koji se u sudskom registru navodi kao jedan od osnivača tvrtke Bonvena Hoteli osnovane u siječnju ove godine sa sjedištem u Cavtatu, vlasnik je i vile Aman Sveti Stefan (Miločer) u Crnoj Gori, Amanresorta Canal Grande u Veneciji (Palazzo Papadopoli), a osim Cavtata planira izgradnju Amanresorta u San Marinu te Amana u New Yorku.

Povratak na Net.hr