TEŽAK UDARAC

OVO JE NAJVEĆI GUBITNIK AMERIČKIH IZBORA: Zbog Trumpa ostaje bez milijardi

Pobjeda Donalda Trumpa iznimno je uzdrmala Meksiko čiji su milijarderi zbog pada pesosa izgubili čak 6,5 milijardi dolara. Najviše je pogođen peti najbogatiji čovjek na svijetu.

Najbogatiji ljudi na svijetu izgubili su 41 milijardu dolara kada su se u srijedu nakon izbora Donalda Trumpa za predsjednika Sjedinjenih Država srušile burze.

No, najveći gubitnik među milijarderima je Carlos Slim, najbogatiji čovjek u Meksiku i peti najbogatiji na svijetu, koji je ostao bez 5,1 milijarde dolara, piše Bloomberg. Pad pesosa za 12 posto smanjio je u srijedu neto vrijednost bogatstva tog meksičkog tajkuna na 49 milijardi dolara, s 53,7 milijardi koliko je bila Forbesova procjena njegova bogatstva u utorak navečer kada je tržište zatvoreno.

Inače, meksički su bogataši izgubili ukupno 6,5 milijardi dolara. Analitičari smatraju da će pesos i dalje padati. Pad pesosa se i očekivao u slučaju Trumpove pobjede, a s obzirom na njegovu najavu promjene politike prema Meksiku koja je obuhvaćala gušenje slobodne trgovine do podizanja zida na granici.

Posljednji veliki gubitak koji su doživjeli svjetski milijarderi dogodio im se kada su Britanci izglasali izlazak iz Europske unije.

PANIKA ZAHVATILA SVJETSKE BURZE: Indeksi strmoglavo padaju, nitko nije predvidio moguću Trumpovu pobjedu

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr