Ova činjenica izluđuje talijanske turiste na Jadranu

‘Imam jednu ozbiljnu primjedbu glede situacije u Hrvatskoj, većina naših gostiju žali se da im javni i privatni objekti uskraćuju mogućnost plaćanja konzumacije u eurima’, kaže direktorica jedne turističke agencije

Talijanski turisti, prema svemu sudeći, ponovno se u većem broju vraćaju na Jadran. U Istri su u prvih pet mjeseci zabilježili odličan, čak pomalo iznenađujući rast broja dolazaka i noćenja. Naime, ostvarili su 38 posto više noćenja, odnosno 172,6 tisuća te 39 posto više dolazaka što u konačnim brojkama znači 66,3 tisuće dolazaka, piše Glas Istre. To je oko 47 tisuća noćenja više nego u istom periodu lani. Posebno su pohodili Istru u svibnju kada je zabilježen porast od 89 posto u dolascima i 78 posto u noćenjima.

Direktorica turističke agencije iz Trsta Divna Čuk kaže kako su Talijani ogorčeni što ne mogu u Hrvatskoj plaćati eurima.

‘Imam jednu ozbiljnu primjedbu glede situacije u Hrvatskoj, većina naših gostiju žali se da im javni i privatni objekti uskraćuju mogućnost plaćanja konzumacije u eurima. Vjerovali su da će se stanje nakon ulaska Hrvatske u EU izmijeniti, ali to se nije dogodilo. Vi ste, vjerojatno, jedina država u kojoj euro nije platežno sredstvo, bez mjenjačnice nema potrošnje. Ne znam zašto je to tako, ali vjerujte mi da je to veliki problem, tokom putovanja ljudi stanu negdje na putu na kavu ili ručak i ne mogu platiti račun eurima te su jako ogorčeni’, veli Čuk.
http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/talijanske-goste-muci-sto-ne-mogu-placati-eurima-457167

Povratak na Net.hr