Optimistični ministar Maras: Ove godine izlazimo iz recesije

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras izjavio je u Koprivnici kako se bilježe drugačiji trendovi te kako očekuje da će Hrvatska ove godine izaći iz recesije.

Situacija u obrtništvu i poduzetništvu danas je puno bolja nego na početku krize. Hrvatska je od 2008. do polovice 2012. izgubila 50.000 obrta i poduzeća, ali se 2013. i 2014. bilježe pozitivne stope i otvara se više obrta i tvrtki nego ih se zatvorilo, istaknuo je ministar Gordan Maras koji je u Koprivnici bio na otvorenju obnovljene zgrade Koprivničkog poduzetnika te potom na otvorenju manifestacije Poslovni uzlet grada Koprivnice 2015., program besplatne edukacije za tristotinjak lokalnih poduzetnika.

Obnova zgrade Koprivničkog poduzetnika koštala je 1,86 milijuna kuna, a Ministarstvo poduzetništva i obrta potpomoglo ju je s oko 1,4 milijuna kuna, dok je ostatak dao grad Koprivnica, javlja HRT.

Najviše je sredstava otišlo na poboljšanje energetske učinkovitosti te poboljšanje uvjeta i nabavku novih strojeva za 24 tamošnja poduzetnika i šestero novih koji čekaju useljenje.

Povratak na Net.hr