ZADOVOLJNA PROCESOM

OPTIMISTIČNA DALIĆ NAJAVILA BOLJI STANDARD: Potpredsjednica Vlade pred cijelom nacijom dala veliko obećanje

“Bolji standard dolazi kao proces. Ove godine plaće su veće nego što je to bio slučaj prošle godine. Plaće će rasti u budućnosti. Isto tako, ove godine, a i u idućoj, i mirovine će biti veće, jer kao što možete vidjeti u proračunu, za indeksaciju mirovina, odnosno za njihovo povećanje, iz proračuna je izdvojeno milijardu i pol kuna. To je način na koji se gospodarski rast i ovi rezultati, koji se ogledaju u ovim makroekonomskim brojkama, prenose na bolji životni standard”.

Izjavila je to gostujući na Novoj TV potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić, komentirajući između ostalog i optimistične procjene gospodarskog rasta od 3,2 posto koji Hrvatskoj predviđa Europska komisija.

“Ono što trebamo učiniti da budemo brži i da prestignemo, u smislu rasta, ostale države članice (EU), jest ustrajanje u gospodarskoj politici, ekonomskoj politici, koja je usmjerena na makroekonomsku stabilnost, koja je usmjerena na poboljšanje investicijskog okruženja, koja je usmjerena na promjene koje će Hrvatsku učiniti prihvatljivijom i atraktivnijom investicijskom destinacijom”, izjavila je Dalić.

Pritom je podsjetila kako je Vlada na današnjoj sjednici usvojila Zakon o strateškim investicijama kojim se unaprijeđuje postojeći zakon s ciljem jednostavnije i djelotvornije podrške ulagačima i njihovim projektima, odnosno ubrzanju cijelog procesa ostvarivanja projekata.

Povratak na Net.hr